Antena Meniu Search
x

Video O comună din Constanța o ia încet la vale. 16 familii urmează să fie evacuate: "De când se duce pământul, au început crăpăturile"

16 familii din comuna constănţeană Cumpăna au fost anunţate că trebuie să se mute. Pământul a început să se surpe aici încă de acum trei ani, iar casele oamenilor sunt în pericol. Deşi statul a finanţat lucrări de consolidare pentru terenul localităţii de lângă canalul Dunăre - Marea Neagră, primarul de aici se plânge că acestea merg prea încet. Astfel, pământul s-ar surpa mai repede decât poate fi întărit.

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 11:14

Vezi și

Comuna constănţeană Cumpăna o ia încet-încet la vale. Surpările de teren au început în 2019, lângă canalul Dunăre Marea Neagră. Mai multe familii au fost strămutate, pentru că se aflau în pericol. Între timp, au început lucrările de consolidare, însă pământul tot nu este stabil. 16 familii tocmai au fost notificate că trebuie să se mute.

"De când se duce pământul au început crăpăturile. Ne-a ieşit chiar şi conducta de apă. Conducta de apă s-a demufat din cauza alunecării de teren", spune o femeie.

16 familii din Cumpăna urmează să fie evacuate

Anul trecut, statul a acordat 50 miliioane de lei pentru lucrări de consolidare. Primarul spera că alunecările de teren vor înceta.

Pe acelaşi subiect

Dar pentru că banii au venit în tranşe şi muncitorii ar fi lucrat cu ţârâita. 

Mariana Gâju, primar Cumpana: "După cum vedeţi, nu lucrează nimic. Este un singur buldoexcavator pe care îl vedem jos, jos, jos la mal".

Între timp, primăria a fost notificată de autorităţile judeţene că trebuie să găsească spaţii de locuit pentru cele 16 familii care urmează să fie evacuate. Pentru cei 42 de oameni nu sunt disponibile, însă, decât camere de cămin sau garsoniere. 

O altă soluţie luată în calcul ar fi construirea de locuinţe pentru familii pe un câmp din apropiere. Însă aici nu au ajuns încă utilităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O comună din Constanța o ia încet la vale. 16 familii urmează să fie evacuate: "De când se duce pământul, au început crăpăturile"