Antena Meniu Search
x

Video "O cursă istorică". Eveniment inedit, reluat la Paris după mai bine de 10 ani. Sute de ospătari în uniformă s-au întrecut pe bulevarde, cu tăvile în mână

Cei mai buni bucătari şi ospătari din Paris s-au luptat pentru recunoaşterea de "cel mai bun!". După o pauză de 13 ani, pe străzile oraşului s-a organizat Cursa Ospătarilor, un eveniment ce are în spate o istorie veche, de peste un secol! Sute de ospătari îmbrăcaţi la costum şi şort s-au întrecut pe bulevardele pariziene. Nu a fost însă o cursă obişnuită. Fiecare participant a trebuit să ţină în mână o tavă pe care se afla un pahar cu apă.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 08:32

Vezi și

Startul cursei s-a dat în fața primăriei din Paris. Participanții au pornit la drum, în mână cu o tavă - pe care se găsea un croissant, o ceaşcă de cafea și un pahar cu apă. Drumul i-a purtat pe bucătari prin cartierul Marais, din centrul capitalei franceze - pe un traseu de doi kilometri. La eveniment, a putut participa orice bucătar sau ospătar din Paris.

Anne Hidalgo, primarul Parisului: Este o cursă istorică, în tradiția și modernitatea ei. Restaurantele sunt un mod de viață la Paris. Este un loc în care trăim, unde venim la muncă, la studii, unde ne întâlnim, ne iubim sau ne certăm. Este cu adevărat o parte din viața noastră.

Evenimentul a fost reluat după mai bine de zece ani

Evenimentul a fost reluat după mai bine de zece ani, iar participanții s-au arătat şi ei extrem de încântați

Pe acelaşi subiect

Vladan Jelic, participant: Este fantastic, puteți vedea cu ochii voștri câtă lume este aici. Este o nebunie. Suntem în inima Parisului, oamenii au ieșit și ne-au încurajat. Mulțumesc primarului și tuturor autorităților locale și ne vedem la Jocurile Olimpice.

Extaz a fost şi printre spectatori. Zeci de francezi s-au înghesuit să privească cursa şi au stat cu sufletul la gură până în ultimul moment. Au ţipat de fericire şi i-au încurajat pe bucătari pe tot parcursul traseului.

Cursa a fost câștigată de Samy Lamrous, care a terminat traseul în 13 minute și 30 de secunde. Câștigătorul a primit o medalie, dar şi un bilet la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice din vară.

Cursa Ospătarilor este o tradiție care datează încă din anul 1914. Însă, din 2011, evenimentul a fost pus pe pauză din cauza lipsei de sponsori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "O cursă istorică". Eveniment inedit, reluat la Paris după mai bine de 10 ani. Sute de ospătari în uniformă s-au întrecut pe bulevarde, cu tăvile în mână