Antena Meniu Search
x

O farsă mortală: copilul din Ţara Galilor care s-a înecat sub ochii prietenilor, împins în râu, era ţinta unei "glume"

Un băiat de 13 ani a murit după ce a fost împins în râu, ca "parte a unei farse". Acum, firul evenimentelor din ziua tragediei a fost refăcut, relatează Mirror.

de Redactia Observator

la 22.01.2024, 17:26

Christopher Kapessa a murit la 13 ani - Alina Joseph

Christopher Kapessa se juca lângă râul Cynon din Fernhill, Rhondda Cynon Taf, în Ţara Galilor, pe 1 iulie 2019, când moartea i-a strigat numele. Băiatul în vârstă de 13 ani a fost împins intenţionat în râu, unde şi-a dat ultima suflare. Acum, în faţa instanţei, se află ce s-a întâmplat de fapt atunci.

O farsă mortală: cum a murit băiatul

Un grup de adolescenţi îşi petreceau timpul în apropierea râului, la Podul Roşu. Christopher Kapessa a murit când un alt băiat, pe nume Jayden Pugh şi care are în prezent 19 ani, l-a împins în apă. Nu ar fi avut intenţii criminale, ci un simţ al umorului lipsit de responsabilitate.

Adolescentul - care avea atunci 14 ani - a pretins că alunecase şi l-a împins din greşeală în râu pe Christopher. Judecătorul nu l-a lăsat însă să scape cu o explicaţie atât de uşoară. Mai ales că patru martori au declarat că acesta a întrebat "Să-l împing în apă?" înaintea tragediei.

Pe acelaşi subiect

Christopher, descris de familie drept "iubitor, pasionat şi foarte protector", a murit în acea zi. Mama lui povesteşte că acesta era discriminat rasial de copii. Mai mult, băiatul nu ar fi fost un înotător cu experienţă, iar în ziua aceea ceva clar nu a mers bine. S-a speriat, a început să strige şi să lovească apa agitat. 

Mai mulţi copii au încercat să îl salveze, dar Christopher nu a mai ieşit la suprafaţă după ora 17:30. Ulterior, s-a stabilit că băiatul a căzut în apă de la 2,5 metri înălţime, într-un loc unde apa avea o adâncime de 2,5 metri. În plus, ar fi putut resimţi un şoc termic puternic, în apa rece.

A fost scos din apă în jurul orei 19:25 şi dus la Spitalul  Prince Charles din Merthyr Tydfil, unde a fost declarat mort.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » O farsă mortală: copilul din Ţara Galilor care s-a înecat sub ochii prietenilor, împins în râu, era ţinta unei "glume"