Antena Meniu Search
x

Şi-a aşteptat soţul să vină la ziua ei, dar nu a mai apărut. L-a găsit acasă, mort pe podea: „Am intrat în sufragerie și am gâfâit de groază"

James Davis şi Kierette Davis erau iubiți încă de la liceu. După o cerere în căsătorie romantică, în vârful turnului Blackpool, plănuiau în sfârşit să se căsătorească.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.05.2022, 12:36

Şi-a aşteptat soţul să vină la ziua ei, dar nu a mai apărut. L-a găsit acasă, mort pe podea - Shutterstock

Biserica și restaurantul fuseseră rezervate, invitaţiile trimise, iar Kierette, în vârstă de 37 de ani, îşi cumpărase rochia de vis de la Curves and Couture Boutique, un magazin cu rochii de mireasă din Essex, devenit celebru în emisiunea Curvy Brides.

Primele simptome ale bolii care avea să-i aducă sfârşitul băbatului

James se afla la volan, într-un Ford Mondeo, cu Kierette pe scaunul din dreapta privindu-l cu atât de multă dragoste, ca şi când lumea era doar a lor şi totul în jur era doar o imagine visătoare. Nimic nu prevestea dezastrul. Se gândeau doar la detaliile pentru ziua cea mare, la flori, la rochiile domnişoarelor de onoare, la promisiunea din faţa altarului, etc. La câteveva secunde, l-a auzit scoţând un geamăt brusc. Părea înţepenit în scaunul şoferului, cu mâinile strânse pe volan, relatează The Sun.

„James a gemut: «Oh, nu!»”, își amintește Kierette, din Clacton-on-Sea, Essex. „L-am întrebat care este problema, dar nu a putut răspunde. Stătea înțepenit și apoi a leşinat peste volan. Țipam numele lui James în timp ce mașina a urcat pe bordură și am izbit geamul magazinului de paturi de pe Oxford Road din Clacton.”

Pe acelaşi subiect

Mașina s-a oprit într-o bucată de beton, geamurile s-au spart, o parte era grav avariată. James era încă inconștient la volan și Kierette - învinețită și năucită - încercă cu disperare să-l trezească.

„Nu răspundea, spune ea. Credeam că e pur şi simplu mort. În timp ce încercam să ies din maşină cu ajutorul trecătorilor, serviciile de urgenţă erau deja pe drum. Paramedicii m-au urcat în ambulanţă, în timp ce o echipă de pompieri încerca să îl scoată pe James. Din fericire, era în viață, dar încă era inconștient. În acel stadiu nu aveam idee dacă era rănit grav”

Diagnosticul medicilor le-a spulberat planurile de nuntă

Femeia a fost tratată pentru zgârieturi și vânătăi, plus câteva degete fracturate. Între timp, James a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la un genunchi. Totuşi, pe lângă toate acestea, James a primit un diagnostic neaşteptat, care le-a zdruncinat planurile pentru ziua cea mare.

„Am fost atât de uşurată să descopăr că nu a fost rănit mai grav. Ar fi putut fi mult mai rău. Nu a trecut mult până când s-a întors acasă și, în următoarele câteva luni, a umblat cu cârje. Rănile s-au vindecat repede, dar lui i-au spus că a avut o criză de epilepsie la volan, ceea ce însemna că nu se mai putea urca la volan timp de cel puțin un an. Am fost împreună cam de când aveam 12 ani. În toți acești ani, nu mi-am putut aminti că ar mai fi avut vreo criză. Era de nicăieri. L-a costat pe James slujba de șofer ca manager de bagaje pe aeroportul Stansted, iar pierderea veniturilor avea să însemne că nunta trebuia amânată pentru moment. A fost oribil, dar i-am spus lui James că nu plec nicăieri. Am face-o din nou altă dată”, a povestit logodnica lui James.

I s-a prescris un medicament anticonvulsivant, Keppra, pentru a-și controla crizele. Și-a revenit destul de repede, și-a luat permisul înapoi și și-a găsit un nou loc de muncă ca șofer executiv la o firmă de licitații de mașini.

După 3 ani de la accident au hotărât să se căsătorească

Trei ani au trecut și în 2018, cei doi s-au simțit suficient de încrezători în viitorul lor pentru a se gândi din nou la planurile de nuntă.

Rochia superbă pe care am primit-o de la Curves și Couture nu se mai potrivea, spune Kierette. „Am scris pe Facebook pentru a-mi transmite necazurile și producătorii Curvy Brides au luat legătura cu mine. Nu numai că magazinul a fost dispus să-mi schimbe rochia, dar au vrut să filmeze nunta noastră pentru emisiunea TV!”

Au fost filmate toate pregătirile pentru ziua cea mare până în 2019, iar în iulie, același an, i-au filmat mergând pe culoar pentru a spune în sfârșit: „Da”.

Am stat la altar și am plâns de fericire”, își amintește Kierette. „Am trecut prin atât de multe, dar în sfârșit eram gata să fim pentru restul vieții împreună. Următorii doi ani au fost fericiți. James și cu mine nu ne-am certat niciodată. Am fost dornici să întemeiem o familie și, când nu s-a întâmplat, am început să ne uităm la planul de tratament FIV.”

Până în februarie anul trecut, James nu mai avusese convulsii de peste cinci ani. Medicii spun că persoanele care suferă de epilepsie pot înceta să ia anticonvulsivante după doi până la patru ani dacă nu au nicio o criză. Specialiştii recomandă reducerea treptată a medicamentelor pentru o perioadă de timp, dar Kierette susține că James a fost sfătuit de medici să se oprească de tot.

„Într-o dimineață se pregătea de muncă când a început brusc să aibă o criză tonico-clonică (când mușchii se înțepenesc și au loc spasme, iar persoana își pierde cunoștința). Încă era în timpul crizei când au sosit paramedicii și a fost dus la accident și urgență la spitalul local. Dar a venit repede, avea sânge în regulă și până la prânz am primit un telefon în care îmi spunea că pot să-l iau. Mi-am făcut griji, dar James a minimizat lucrurile și mi-a spus că sunt doar o regină a dramei. Nu-i plăcea să facă tam-tam și jumătate din prietenii noștri nici măcar nu știau că are epilepsie.”

Ultimul sărut de "la revedere" 

În august anul trecut, Kierette împlinea 37 de ani. Soţul ei avea deja experienţă în a o surprinde cu fiecare ocazie. Aranjase odată o petrecere secretă cu tematică roz, culoarea preferată a lui Kierette, completată cu decor și mâncare roz, el îmbrăcând chiar și un tricou roz pentru ocazia specială. În acest an avea să o surprindă din nou, dar nu la fel de plăcut ca în celelalte dăţi.

„Plănuisem o masă cu familia mea de ziua mea de naștere, așa că cu o seară înainte am adunat un grup de prieteni pentru o petrecere de bingo. Am făcut şi o fotografie împreună

A doua zi, de ziua acesteia, a plecat la mama ei pentru a ridica niște cadouri, în timp ce James aștepta să primească un colet.

„Mi-a spus că va veni în 15 minute”, a povestit ea. „L-am sărutat de la revedere și i-am spus că ne vom vedea în curând. La mama era o casă plină de rude; trecuseră două ore de când începusem să deschid cadourile, dar Jame snu dădea niciun semn. Eram deja gata de plecare şi el încă nu ajunsese. Am presupus că coletul trebuie să fi întârziat.”

Kierette s-a întors acasă, a intrat în apartament şi l-a strigat, dar a fost întâmpinată cu nimic mai mult decât...tăcere.

„Am intrat în sufragerie și am gâfâit de groază. James era prăbuşit pe podea. Era complet nemișcat și pielea lui devenise de o culoare albastră. Era atât de mare și greu încât nici măcar nu l-am putut întoarce să încerc respiraţia gură la gură, dar în inima mea știam că era deja mort”, îşi aduce aminte cu durere în suflet.

A sunat la salvare în lacrimi înainte de a-și suna sora, Zoe. Ea a ajuns în câteva minute cu soțul Tim, care a încercat să îi acorde primul ajutor, dar era în zadar. Moartea lui James la doar 37 de ani a fost cauzată de moartea subită neașteptată în epilepsie (SUDEP), care afectează unul din 1.000 de adulți bolnavi de epilepsie pe an. SUDEP poate apărea cel mai adesea noaptea și cel mai mare factor de risc este apariția crizelor tonico-clonice necontrolate.

„După criza lui James din februarie, îmi era teamă ca el să aibă alta când nu eram prin preajmă. Cel mai rău coșmar al meu s-a îndeplinit. Îl voi iubi pentru totdeauna și nu văd pierderea lui ca pe un adio - știu că vom fi din nou împreună într-o zi. Lui James i-a plăcut întotdeauna să-mi ofere o zi de naștere de care să-mi amintesc, dar de acum înainte o voi petrece amintindu-mi de el”, a conchis Kierette.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Şi-a aşteptat soţul să vină la ziua ei, dar nu a mai apărut. L-a găsit acasă, mort pe podea: „Am intrat în sufragerie și am gâfâit de groază"