Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără de 20 de ani care a supravieţuit atentatului din Manchester, găsită moartă în dormitor la 4 ani distanţă: „Mă doare inima, este cel mai rău coșmar”

O mamă îngenunchiată de durere a povestit trauma prin care a trecut când şi-a găsit fetiţa moartă în dormitorul ei. Tânăra de 20 de ani supravieţuise atentatului îngrozitor din Manchester, de la concertul Arianei Grande, dar şi-ar fi pus capăt zilelor 4 ani mai târziu.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.09.2021, 17:40

Eve Aston, în vârstă de 20 de ani, a murit pe 23 iulie anul acesta, la patru ani de la atacul terorist în care 22 de oameni nevinovaţi au fost ucişi la un concert Ariana Grande.

Tatăl a găsit-o pe tânăra de 20 de ani moartă în dormitorul ei

Eve Aston, în vârstă de 20 de ani, a murit pe 23 iulie anul acesta, la patru ani de la atacul terorist în care 22 de oameni nevinovaţi au fost ucişi la un concert Ariana Grande. Dezvoltase PTSD şi ducea o luptă grea inclusiv cu depresia şi anxietatea, dar părinţii spun că arăta semne de îmbunătăţire. Nu era însă de ajuns. Tatăl a găsit-o fără viaţă în dormitorul ei, după ce-şi petrecuseră seara împreună, uitându-se la televizor. Apropiaţii aşteaptă acum să afle care a fost cauza concretă a decesului, prima autopsie având un rezultat „neconcludent”.

Mama ei, Amanda Aston, a spus că fiica ei avea o viaţă întreagă înainte şi multe planuri alături de familia din Ţara Galilor. Pe 25 septembrie ar fi împlinit 21 de ani. În schimb, cei dragi jelesc acum pierderea ei, plănuind să elibereze baloane spre cer la memorialul victimelor atentatului din Manchester, într-un omagiu emoţionant în cinstea Evei şi a tuturor celor care au murit în timpul atacului. Evenimentul are loc la trei săptămâni după ce trupul neînsufleţit al tinerei a fost incinerat lângă Dudley, West Midlands.

Pe acelaşi subiect

„Va fi foarte emoţionant. Vom trimite baloane spre cer în memoria Evei şi a bietelor suflete care şi-au pierdut viaţa în acea noapte. Eve însăşi a mers la acel memorial în mai multe ocazii pentru a aduce un tribut victimelor. I-a jelit pe toţi oamenii care au murit”, a declarat pentru The Sun Amanda, în vârstă de 56 de ani, din Wolverhampton.

Vorbind despre ceremonia de înmormântare a fetei, mama a adăugat: „A fost minunat. Plin de culoare, aşa cum era personalitatea Evei. Au fost o mulţime de oameni, prieteni, familie, au adus cărţi şi flori, a fost foarte emoţionant şi am ţinut o prelegere după incinerare”.

Mama nu poate accepta psoibilitatea unei sinucideri

Eve începuse o luptă grea cu sănătatea mintală după atacul care a avut loc la un concert Ariana Grande pe 22 mai 2017. Fusese dusă la concert de tatăl ei, Andrew, când Salman Abedi a detonat explozivul de cealaltă parte a arenei – determinându-i pe cei doi să „fugă pentru viaţa lor”.

Eve a suferit de depresie şi a rămas cu frica de zgomote puternice, dar Amanda refuză să creadă că fiica ei şi-a pus capăt zilelor: „Sunt 99% sigur că Eva nu și-a luat propria viață, sunt aproape sigură. Ea nu ar face asta familiei ei. În ciuda PTSD cu care avea de-a face, era fericită cu viața ei. Era perfect sănătoasă și avea multe de așteptat în faţă, împlinea 21 de ani, avea parte de noi începuturi şi dorea să lucreze în domeniul auto. A reușit să scape de teroristul sinucigaș care a luat viața tuturor acelor oameni nevinovați în acea noapte îngrozitoare, iar acum la patru ani distanţă o pierd pe ea. Mă doare inima. Este sfâșietor. Pierderea Evei este cel mai rău coșmar al meu. A fost iubită foarte mult de familie și de prieteni și a avut atât de multă dragoste de oferit mai departe".

Amanda a spus că nu au existat semne „evidente” de sinucidere, dar poliția nu tratează moartea ei ca fiind suspectă. Ea crede că Eve ar fi putut suferi o criză a unui atac de panică sau ar fi suferit de vreun sindrom implicând decesul subit al unui adult, mai ales că se plângea de dureri la nivelul gâtului şi umărului înainte de moarte. „Este descumpănitor și trebuie să știm de ce a murit și ce s-a întâmplat. Nu avem niciun indiciu, avem nevoie de răspunsuri, deoarece încă nu există nici o cauză a morții”, a adăugat ea.

În noaptea dinaintea morții sale tragice, Eve se uitase la „Oamenii nu fac nimic” cu mama și tatăl ei Andrew, dar avea probleme cu somnul şi nu putea să doarmă. A doua zi dimineață, Andrew a mers să-și verifice fiica, dar a descoperit-o moartă pe podeaua dormitorului ei.

„Stătea întinsă pe podea, parcă se rostogolise din pat. Era lipsită de viață. A fost un astfel de șoc. Fusesem atât de mândră de Andrew că a adus-o pe Eva în siguranţă de la concert, dar acum nu mai putea face nimic pentru a o salva”, a mărturisit Amanda.

O pagină GoFundMe a fost lansată pentru a ajuta familia după moartea Evei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O tânără de 20 de ani care a supravieţuit atentatului din Manchester, găsită moartă în dormitor la 4 ani distanţă: „Mă doare inima, este cel mai rău coșmar”