Antena Meniu Search
x

Foto "Rea-voință aproape de sadism". Pedeapsă radicală pentru asistenta ucigașă de bebeluși, care a ucis 7 nou-născuți și a încercat să omoare alți 6

O asistentă britanică a fost condamnată luni la închisoare pe viață, fără posibilitatea de eliberare condiționată, după ce a ucis șapte bebeluși și a încercat să omoare alți șase la spitalul din Marea Britanie unde lucra.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 21:40

Vezi și

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, a primit o sentință pe viață de la magistrații Curții Coroanei din Manchester, ceea ce înseamnă că nu va fi niciodată eliberată. Letby a refuzat să apară în fața instanței de judecată, ceea ce a condus la apeluri pentru schimbarea legilor din UK.

Individa a fost găsită vinovată vineri de către un juriu, într-un caz care a șocat Regatul Unit și a făcut din ea cea mai prolifică criminală în serie de copii din Marea Britanie din istoria recentă. Explicând de ce a decis ca Letby să-și petreacă restul vieții în închisoare, judecătorul James Goss a spus: "Acesta a fost un demers crud, calculat și cinic de ucidere a copiilor, fiind implicați cei mai mici și vulnerabili nou-născuți".

Ucigașa de copii a refuzat să participe la proces

Judecătorul i s-a adresat lui Lucy Letby ca și cum ar fi fost în sala de judecată în timpul sentinței și a ordonat ca discursul său și declarațiile privind impactul asupra victimelor citite în instanță să fie înmânate criminalei în serie. "A existat o rea-voință profundă aproape de sadism. Pe parcursul acestui proces ai negat cu seninătate orice responsabilitate pentru faptele tale greșite. Nu ai niciun regret. Nu există circumstanțe atenuante", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Prim-ministrul Rishi Sunak a condamnat luni absența lui Lucy Letby de la instanță. "Cred că este lașitate ca persoanele care comit astfel de crime îngrozitoare să nu-și înfrunte victimele și să audă direct impactul pe care crimele lor l-au avut asupra acestora, familiilor și celor dragi", a declarat el.

Lucy Letby a ucis bebelușii aflați în grija ei prin administrarea de aer în sângele și stomacul lor, hrănindu-i excesiv cu lapte, agresându-i fizic și intoxicându-i cu insulină. Acuzațiile aduse lui Lucy Letby și condamnarea ulterioară au declanșat o anchetă guvernamentală, dar fiind că sunt multe semne de întrebare cu privire la modul în care a reușit să scape atât de mult timp.

Ea a atacat în secret 13 bebeluși pe secția de neonatologie a spitalului Countess of Chester între 2015 și 2016, potrivit unui comunicat al Serviciului de Parchet al Coroanei (CPS) din Marea Britanie emis vineri. Anchetatorii britanici au susținut că intenția lui Letby a fost de a ucide bebelușii, în timp ce îi înșela pe colegii ei să creadă că exista o cauză naturală a morții.

Asistenta medicală, ucigașă în serie de bebeluși

Printre victimele sale se numără doi dintre fraţii tripleţi identici, ucişi la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puţin de 1 kg şi care a fost injectat mortal cu aer, precum şi o fetiţă născută prematur cu 10 săptămâni, ucisă la a patra încercare. În unele cazuri le-a rupt diafragmele victimelor şi, într-un caz, a împins un tub pe gâtul unui copil.

Părinţii îndureraţi au urlat şi au plâns în auditoriu în timp ce verdictele au fost pronunţate pe parcursul mai multor zile la Manchester Crown Court, fiind vorba de unul dintre cele mai lungi procese de crimă din ultima vreme. 

Asistenta medicală, care avea ceva mai mult de 20 de ani atunci când a comis atacurile, a devenit a treia femeie în viață din Marea Britanie care a primit o pedeapsă atât de severă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "Rea-voință aproape de sadism". Pedeapsă radicală pentru asistenta ucigașă de bebeluși, care a ucis 7 nou-născuți și a încercat să omoare alți 6