Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sfârșit dramatic pentru un fotbalist tunisian. Şi-a dat foc în semn de protest, în direct, după ce a fost acuzat de terorism

Un fotbalist profesionist tunisian a decedat după ce şi-a dat foc la începutul săptămânii pentru a protesta împotriva ''statului poliţienesc'', după câteva confruntări cu poliţia, a declarat, vineri, fratele său, citat de AFP. Nizar Issaoui, 35 ani, care nu avea club după ce jucase la mai multe echipe din prima ligă şi din diviziile inferioare, şi-a dat foc luni în localitatea Haffouz din regiunea Kairouan (centrul ţării), transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.04.2023 , 15:02

Nizar Issaoui şi-a dat foc la începutul săptămânii pentru a protesta împotriva ''statului poliţienesc'' Sfârșit dramatic pentru un fotbalist tunisian.S-a incendiat în semn de protest după ce a fost acuzat de terorism în urma unei dispute cu un vânzător de fructe - Facebook

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook înainte de a trece la fapte, Nizar Issaoui afirmă că a decis să se condamne pe sine la ''moarte prin foc''. ''Nu mai am energie, iar statul poliţienesc trebuie să ştie că pedeapsa va fi executată în această zi'', a adăugat el.

Gestul său aminteşte de cel al lui Mohamed Bouazizi, un vânzător-ambulant care şi-a dat foc în data de 17 decembrie 2010, declanşând revoluţia tunisiană care a pus capăt regimului preşedintelui Zine el Abidine Ben Ali, în prima revoltă a Primăverii arabe, care apoi s-a întins şi la alte ţări din regiune.

Autoritățile l-au acuzat de terorism pe jucător

Articolul continuă după reclamă

Potrivit presei tunisiene, Nizar Issaoui a protestat împotriva poliţiei după ce a fost acuzat de ''terorism'' când s-a prezentat pentru a depune plângere împotriva unui vânzător de fructe care vindea banane cu zece dinari (3 euro) kilogramul, dublu faţă de preţul fixat de autorităţi pentru a lupta contra speculei în contextul penuriei.

Pe acelaşi subiect

Un clip video, care circulă pe reţelele de socializare, îl arată pe Nizar Issaoui filmat cu telefonul urlând: ''Pentru o dispută cu o persoană care vindea banane cu 10 dinari, m-au acuzat de terorism. Terorism pentru o ceartă legată de banane''.

Internat în primă instanţă la un spital din Kairouan, Nizar Issaoui, cu arsuri de gradul al treilea, a fost transferat la un spital de arşi din Tunis.

''A murit ieri seară şi va fi înmormântat azi'', a declarat, pentru AFP, fratele său Ryad Issaoui.

Potrivit presei tunisiene, după anunţul morţii sale, joi seara, au avut loc ciocniri în localitatea Haffouz între tineri manifestanţi şi poliţişti, care au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » Sfârșit dramatic pentru un fotbalist tunisian. Şi-a dat foc în semn de protest, în direct, după ce a fost acuzat de terorism