Antena Meniu Search
x

Tânăr ameninţat cu moartea de vecini, după ce a decis să-şi picteze casa în culorile curcubeului: „Au venit la mine noaptea şi au încercat să mă bată”

Un bărbat a povestit cum a îndurat mai multe amenințări îngrozitoare din partea vecinilor săi după ce a decis să-și picteze casa în culorile curcubeului. Mii de oameni care i-au auzit povestea pe internet l-au încurajat să-şi urmeze „visul”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.05.2022, 16:53

Mykey O'Halloran
Tânăr ameninţat cu moartea de vecini, după ce a decis să-şi picteze casa în culorile curcubeului - Facebook / Mykey O'Halloran

Mykey O'Halloran, din Melbourne, Australia, de meserie frizer, și-a cumpărat o casă de vis cu vedere la plajă anul trecut. Totuşi, planurile sale de a-şi decora proprietatea nu au fost pe placul unuia dintre vecinii săi încă din primele zile.

Mykey distribuie frecvent videoclipuri cu coafurile sale celor 600.000 de urmăritori de pe TikTok și celor 153.000 de urmăritori de pe Instagram. Pasiunea i-a adus de altfel faima în mediul online, relatează Mirror.

Ameninţat cu moartea de vecini

Este specializat în styling-uri în nuanțe de curcubeu, dar realizează şi tunsori remarcabile şi ieşite din comun, astfel încât să semene cu tacos, cheeseburgeri și cartofi prăjiți, așa că, în mod natural, a trebuit să ofere casei sale bej cu trei dormitoare o schimbare similară ca să se poată simţi cua devărat „acasă”.

Pe acelaşi subiect

Aici au început însă necazurile, deoarece câțiva vecini au aflat şi nu au fost deloc mulţumiţi.

„La aproximativ o lună după ce m-am mutat, cinci bărbați au apărut în grădina mea din spate, în jurul orei 10 noaptea. Auziseră că o să-mi pictez casa în culorile curcubeului și nu le-a plăcut. Au amenințat că mă omoară și au încercat să mă bată. Au devenit cu adevărat agresivi, violenți și homofobi”, a povestit Mykey. „M-au numit „gay scârbosși mi-au spus „dacă pictezi casa aia, o să vezi ce se întâmplă, pentru că data viitoare nu vom fi atât de drăguți”.

„Dacă pictezi acea casă curcubeu, mă voi întoarce și te voi omorî”, i-ar fi spus unul dintre vecini.

În urma amenințărilor îngrozitoare, Mykey a sunat la poliție - iar bărbatul a fost acuzat de agresiune și amenințări cu moartea. În iulie 2021, el a pledat vinovat pentru acuzația de agresiune și a primit o amendă de doar 2.500 de dolari australieni (1.418 de lire sterline).

Sute de oameni au venit să îl ajute să-şi picteze casa

Mykey a fost copleșit de răspunsul „incredibil” al comunității sale, după ce a împărtășit detalii despre incident pe rețelele de socializare.

„Am plâns până am adormit noaptea trecută, m-am simțit atât de invadat, atacat homofob și amenințat în propria mea casă”, a scris el.

El a adăugat că nu va permite nimănui să-l hărțuiască și că va continua cu planul său de a picta casa cu dungi curcubeu. Sute de oameni care i-au citit postarea au fost de acord și s-au oferit voluntari să-l ajute - în timp ce compania Dulux i-a donat 40 de litri de vopsea pentru a-şi duce la bun sfârşit planul.

„Pentru fiecare sac cu șobolani ca el, insula are o mie de alții care te ajută şi te sprijină, a scris un alt vecin.

Să îți pictezi casa în orice culoare vrei! Îmi pare atât de rău că ți s-a întâmplat asta!” a comentat o femeie din SUA care îi apreciază munca din mediul online.

Peste o sută de oameni s-au adunat pentru a picta exteriorul casei în dungi de albastru, verde, galben, portocaliu, violet și roz. Un alt voluntar cu inima mare a instalat opt camere de supraveghere în cazul în care s-ar confrunta cu alte amenințări.

Știu în inima mea că sunt o persoană bună și că merit incluziunea și acceptarea modului în care îmi doresc să-mi trăiesc viața. Mesajul meu acum este să nu lași pe nimeni altcineva să-ți stingă strălucirea și să fii mereu fidel cu tine însuți şi cu dorinţele tale, a conchis Mykey.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Tânăr ameninţat cu moartea de vecini, după ce a decis să-şi picteze casa în culorile curcubeului: „Au venit la mine noaptea şi au încercat să mă bată”