Antena Meniu Search
x

Ucis în numele iubirii! Un bărbat din SUA care a primit în casă o femeie fără adăpost a fost omorât cu bestialitate chiar de iubită

A crezut că a găsit dragostea într-o femeie fără adăpost pe care a rugat-o să se mute cu el. Nu avea nici cea mai vagă idee că va avea parte de o moarte înfiorătoare chiar din partea celei în care a crezut şi căreia i-a dăruit inima.

de Monica Palade

la 21.02.2022, 13:50

Joseph Shaw fusese cândva un om fără adăpost. Aşa că înţelegea cel mai bine suferinţa celorlalţi. S-a oferit voluntar să ajute comunitatea fără adăpost din Brockton, Massachusetts, Statele Unite, iar atunci a cunoscut-o pe Kathryn Podgurski, femeia alături de care a crezut că a găsit dragostea. După ce au început să se întâlnească, el a luat-o în apartamentul lui, dar ea i-a răsplătit bunătatea în cel mai crud mod.

Bărbatul de 44 de ani știa instinctiv când oamenii aveau nevoie de asistență. Prin voluntariatul său, a cunoscut-o în 2017 pe tânăra de 33 de ani, care era fără adăpost. După ce au început să se întâlnească, ea s-a mutat în apartamentul lui Joseph. Cei care au cunoscut-o pe Podgurski au spus că era drăguță, dar cu temperament.

Dispărut fără urmă după ce a s-a mutat cu iubita

Locuiau împreună de câteva săptămâni, când familia lui Joseph a devenit îngrijorată că nu l-au văzut de câteva zile. Avea trei copii dintr-o relație anterioară și era puțin probabil să dispară fără să spună nimănui. Pe 17 iulie, ei au raportat dispariția lui. Nimeni nu înţelegea unde dispăruse fără urmă.

Pe acelaşi subiect

Când familia s-a dus la apartamentul lui de la etajul al treilea, Podgurski nu i-a lăsat să intre. Alteori, când apăreau, nu primeau niciun răspuns. Altădată, Podgurski a început să plângă și a spus că nu știe unde se află.

Toată lumea a vrut să ajute la găsirea bărbatului, dar fără succes. În noaptea de 21 iulie, poliția a primit un apel de la o rudă a lui Podgurski. Avea câteva informații șocante pe care dorea să le împărtășească, care ar putea face lumină în cazul dispariţiei misterioase.

O moarte înfiorătoare

Informatorul a susținut că Podgurski le-a trimis un text în care spunea că doi bărbați care căutau bani și droguri au venit la apartamentul lui Joseph pentru a-i jefui. Podgurski a susținut că atacatorii l-au ucis pe bărbat și apoi i-au cerut ei să curețe sângele și să-i ascundă trupul.

Primul lucru de care şi-au dat seama oamenii legii când se apropiau de apartamentul lui Joseph a fost mirosul puternic al unui corp în descompunere. Înăuntru, i-au găsit rămășițele, băgate în dulap. Fusese ascuns sub mai multe articole de îmbrăcăminte, niște lenjerie de pat și un scaun.

De asemenea, fusese acoperit cu așternut pentru pisici – probabil o încercare de a absorbi sângele care se scurgea și de a combate mirosul urât. A fost o descoperire cu adevărat îngrozitoare.

Joseph fusese înjunghiat de peste 42 de ori și apoi parțial dezmembrat. Ofițerii nu i-au găsit unul dintre picioare și nici un braț. Era clar că murise o perioadă semnificativă de timp și trebuia să fie identificat după tatuajele lui.

Salteaua de pe pat fusese răsturnată și era o cantitate semnificativă de sânge înmuiată în ea, de parcă trupul lui Joseph ar fi stat întins pe ea în timp ce sângera abundent. Anchetatorii aveau la îndemână un caz complex. Cine pătrunsese în casa lui? De ce îl luaseră la ţintă? Și în ciuda faptului că Podgurski a susținut că era îngrozită că atacatorii s-ar putea întoarce și ar ucide-o dacă vorbește, de ce nu a chemat poliția? De ce, în schimb, locuia de o săptămână cu cadavrul iubitului ei?

S-a declarat nevinovată

Pe măsură ce cazul a fost investigat, nu a existat niciun semn că altcineva ar fi fost în apartament și niciun semn de efracție. Atacul și rănile lui Joseph păreau, de asemenea, inutil de brutale pentru o ucidere spontană în timpul unui jaf – în schimb, aveau semnele distinctive ale unui atac personal.

Au început să apară afirmații că Joseph și Podgurski erau nefericiţi în relația lor. Un raport al poliției a afirmat că un martor și-a amintit că Joseph le-a spus că Podgurski era însărcinată și că nu era mulțumit de asta. Nu existau, totuși, nicio dovadă că ar fi fost însărcinată.

Au fost și alți martori care au spus că au auzit certuri, în timp ce unul a susținut că Joseph i-a spus lui Podgurski că vrea ca ea să se mute. Mai târziu în aceeași lună, Podgurski a apărut în instanță, unde a fost acuzată de crimă și reţinută fără cauțiune.

Rudele s-au dus la apartamentul bărbatului pentru a-și ridica unele lucruri. În timp ce erau acolo, nepoata lui Joseph, Jacinda Shaw, a văzut un rucsac care avea sânge pe fermoar. Ea a observat că era greu. În interior, a găsit piciorul lipsă al lui Joseph.

„Când am deschis geanta, i-a ieșit piciorul”, a declarat Jacinda presei locale. „A existat o altă geantă despre care presupunem că se afla brațul lui. Nu ne-am putut da seama de ce poliția nu a găsit-o. Era la vedere.”

În decembrie anul trecut, Podgurski a fost în sfârșit judecată. Ea a pledat nevinovată, ceea ce însemna că era la latitudinea unui juriu să decidă dacă spusese adevărul despre misterioșii atacatori. Procuratura a spus instanței că Podgurski a fost cea care l-a înjunghiat pe Joseph în mod repetat, i-a mutilat corpul și apoi l-a ascuns în dulap.

A vrut să-l arunce bucată cu bucată

Medicul legist a spus că piciorul stâng al lui Joseph a fost tăiat sub genunchi, în timp ce brațul drept a fost tăiat sub cot. Anchetatorii au stabilit că niciuna dintre rănile de înjunghiere nu ar fi fost o lovitură fatală și era foarte probabil ca Joseph să poată fi salvat, dacă femeia ar fi cerut ajutor la timp şi nu l-ar fi lăsat să „sângereze”.

În schimb, ea a folosit așternut pentru pisici pentru a absorbi sângele care curgea din corpul iubitului ei și a folosit dezinfectant pentru a încerca să acopere mirosul. Rudele o auziseră chiar pe Podgurski stropind cu ceva înainte să le deschidă ușa în timp ce îl căutau. Procuratura a spus că l-a dezmembrat pe Joseph pentru că încerca să arunce cadavrul lui bucată cu bucată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Ucis în numele iubirii! Un bărbat din SUA care a primit în casă o femeie fără adăpost a fost omorât cu bestialitate chiar de iubită