Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băieţel de 1 an a murit în UK, după ce a înghiţit o baterie. Şi medicii au început să plângă: "Se înfipsese în esofag, îi ardea o gaură prin inimă"

O întreagă familie plânge şi suspină după moartea brutală şi neaşteptată a fiului lor. Micuţul de doar un an s-a ales cu răni cauzatoare de moarte după ce a înghiţit o baterie găsită într-o jucărie de pluş. Părinţii cer acum dreptate şi militează pentru interzicerea bateriilor rotunde la jucăriile destinate copiilor.  

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.02.2022, 12:56

Micul Hughie McMahon, în vârstă de doar un an, a suferit leziuni interne catastrofice după ce a înghiţit o baterie rotundă de mărimea unei pastile pe care a găsit-o la o jucărie. Bateria i-a rămas în esofag. Mama, Christine McDonald, în vârstă de 32 de ani, și tatăl Hugh McMahon, în vârstă de 29 de ani, s-au rugat până în ultimul moment, zdrobiţi de durere după cele întâmplate. L-au mângâiat şi l-au legănat până micuţul şi-a dat ultima suflare în braţele lor.

Băieţelul de un an a ajuns în stare critică la spital

Micuţul Hughie a murit după ce a înghiţit o baterie rotundă care i-a rămas blocată în esofag, transformându-i sângele în „acid”, arzându-i o gaură în inimă. Găsise obiectul periculos într-o jucărie sub forma unei maimuţe de pluş pentru copii, fără ca părinţii săi să observe. La scurt timp i s-a făcut rău. Neştiind ce se întâmplă, tatăl şi mama acestuia s-au speriat şi au chemat salvarea. Două zile a stat copilul internat în stare critică în spital, luptând pentru viaţa lui. În cele din urmă, potrivit Daily Mail, familia a luat decizia sfâşietoare de a opri aparatele care îl ajutau să respire, după ce medicii au recunoscut că nu mai pot face nimic.

După moartea sa, tatăl a descoperit că lipsește o baterie din jucăria de pluş - VTech Swing & Sing de 16 GBP - a băiețelului său, care conținea un mecanism din plastic pentru a simula o inimă care bate. Copilaşul de doar un an ar fi luat una dintre cele trei baterii şi ar fi băgat-o în gură, ceea ce a dus la leziuni interne grave. În urma celor întâmplate, cuplul militează acum pentru interzicerea bateriilor de mărimea unei pastile la jucăriile pentru copii.

Pe acelaşi subiect

Este un iad. L-am simţit pe băiatul meu murind. Nu există cuvinte pe această planetă care să descrie atâta durere. Nimeni nu ne-a avertizat despre bateriile rotunde. Nici nu știam ce sunt, dar sunt în toate jucăriile. Eram mai îngrijorată de înălbitor, să nu cadă pe scări sau să se lovească cu capul”, a spus Christine, traumatizată.

Calvarul a început în noaptea de 24 decembrie, după ce familia s-a bucurat de un film şi de o ciocolată caldă în ajunul Crăciunului. Nimeni nu se gândea că peste câteva momente toată liniştea din casă se va transforma într-un haos de nedescris. Mama îşi aminteşte cu ochii în lacrimi cum Hughie a leşinat când îl pregătea pentru culcare în jurul orei 19.30 şi a spus că putea auzi un zgomot sinistru din pieptul lui. Fără să ştie ce se întâmplă, părinţii au sunat la ambulanţă şi au aşteptat cu groază să ajungă paramedicii la casa lor din Motherwell. Christine, într-o stare isterică, ţipând după ajutor, și-a lăsat bebeluşul în braţele medicilor, pentru a fi dus de urgenţă la Spitalul Universitar din apropiere, Wishaw.

Copilul a fost supus unei operaţii de 12 ore în care medicii au încercat să afle cauza stării lui

Pentru câteva clipe părea să-şi revină, după ce a primit oxigen în secţia de urgenţe, dar apoi starea lui s-a înrăutăţit din nou. Christine nu a putut decât să privească cu neîncredere cum medicii intrau în grabă și începeau să pompeze pieptul mic al fiului ei, fiind ulterior scoasă din cameră pentru a nua sista la procesul traumatizant.

„Tot sângele lui zăcea pe podea. Era peste tot. Nu puteam înțelege cum puteau să se schimbe lucrurile atât de bursc, de la os eară liniştită în Ajunul Crăciunului, până la a mă uita la fiul meu pe un pat de spital”, a adăugat Hugh, antrenor personal, mărturisit că s-a prăbuşit văzând echipajul medical luptând pentru a-i putea salva viaţa fiului său.

Medicii erau de asemenea derutați de starea generală a copilului şi l-au mutat într-o unitate de specialitate la Spitalul Universitar Queen Elizabeth din Glasgow, dar au avertizat că ar putea să nu supraviețuiască drumului până acolo. Experții au descoperit apoi că sângele lui „devenise acid” și nu se coagula, relatează The Sun

Copilul a fost supus unei operații de 12 ore, în timp ce chirurgii încercau să afle ce se întâmplă cu el. Christine, mamă a patru copii, mărturiseşte că aşteptarea veştilor din partea medicilor s-a simţit ca o eternitate. Părea că trecuseră 12 ani. Ne-au spus că ar putea rămâne paralizat pe viaţă sau că ar putea avea un atac de cord şi că va rămâne cu leziuni grave ale creierului. Ficatul și rinichii i-au fost afectați, plămânii i s-au prăbușit și inima i-a fost arsă”, spune ea.

Familia a petrecut ziua de Crăciun în spital, în timp ce rudele aveau grijă de celălalt fiu al lor, Patrick, în vârstă de 14 ani, și de fiicele Paris, de nouă ani, și Atalia, de șase ani. Speranţele că băieţelul de un an ar putea supravieţui terorii s-au spulberat în cursul nopii, când medicii au dezvăluit că au identificat cauza bolii lui.

Doctorul a intrat cu două asistente. Mi-am dat seama că plângeau. Chirurgul ne-a spus că Hughie a ingerat o baterie buton. Se înfipsese în esofag și îi ardea o gaură chiar prin inimă. Au mai văzut ceva asemănător o singură dată. L-am tras pe chirurg deoparte și i-am spus că sunt mama lui Hughie și că trebuie să mi se spună adevărul. Mi-a spus că dacă băiatul meu va supravieţui, el va fi o legumă. Nimic mai mult”, a continuat mama.

Christine și Hugh au acceptat soarta bebeluşului lor şi au decis să oprească aparatele în ziua de Crăciun, după ce medicii le-au spus că doar acelea îl mai ţineau în viaţă. Și-au petrecut ultimele ore cu fiul lor prețios curăţându-i sângele din păr şi de pe corp, legănându-l şi ofeirndu-i mângâieri. Au plâns şi s-au rugat pentru alinarea lui şi pentru un drum cât mai uşor spre Rai.

Familai militează pentru interzicerea bateriilor rotunde

A fost înmormântat la cimitirul Eastfield din Cumbernauld, Lanarkshire, luna trecută. Aproximativ 300 de motocicliști au format o gardă de onoare și au aplaudat când sicriul a trecut pe lângă ei.

Unchiul meu este motociclist. Sunt oameni minunați și s-au prezentat în număr mare ca să ne susţină. A fost incredibil să-i văd pe acești tipi mari și duri cu barbă pe motocicletele lor Harley, plângând în timp ce Hughie era dus la groapă. Au făcut o zi grea să fie cât mai suportabilă și le vom fi pentru totdeauna recunoscători”, a declarat tatăl.

Familia a lansat acum o petiţie prin care cer o schimbare a legii pentru a opri vânzarea micilor baterii periculoase: „Sunt absolut peste tot. Sunt în jucăriile oferite copiilor, în felicitări de naștere și de Crăciun, periuțe de dinți, pantofi lumini, termometre, pixuri și ornamente. Dacă ceva se aprinde sau scoate un sunet, există șanse mari să conțină o baterie rotundă. Ne-au distrus viața și vrem să ne asigurăm că nimeni altcineva nu trece prin ceea ce am trecut noi”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un băieţel de 1 an a murit în UK, după ce a înghiţit o baterie. Şi medicii au început să plângă: "Se înfipsese în esofag, îi ardea o gaură prin inimă"