Antena Meniu Search
x

Foto Un Border Collie a salvat viaţa unui băiat de 17 ani care făcuse AVC. I-a trezit părinţii din somn şi i-a îndrumat în camera lui, în Texas

Câinele unei familii a devenit erou după ce a salvat viața unui băiat de 17 ani din Texas, care suferise un accident vascular cerebral.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 12:44

Amanda și Daines Tanner au fost treziţi de câinele lor, un Border Collie în vârstă de un an, pe nume Axel, la ora 5 dimineața în luna august. Aceştia au fost conduşi în dormitorul fiului lor, Gabriel, unde l-au găsit semiconştient pe podea. Gabriel a fost dus de urgență la spital, înainte să îi fie depistate leziuni grave pe creier.

Amanda a declarat că fiul ei se recuperează cu bine datorită ialertării câinelui. Medicii au stabilit că accidentul vascular cerebral a fost cauzat de o ruptură a arterei care duce sânge la creier, dar de atunci a făcut progrese „uimitoare”. Presa locală a împărtășit povestea incredibilă, în care cei doi au explicat că prima dată au crezut că Axel avea nevoie doar să iasă afară. Dar când Daines a deschis ușa, Axel i-a îndemnat în camera lui Gabriel.

„N-aș fi crezut niciodată că un adolescent ar putea avea un accident vascular cerebral și aș fi crezut că are nevoie doar să doarmă mai mult, dacă Axel nu ne-ar fi alertat cu privire la această problemă”, a spus Amanda.

Tânărul ar fi putut să îşi piardă viaţa

Pe acelaşi subiect

Sabih Effendi, un neurochirurg care l-a tratat pe Gabriel, a spus că băiatul nu și-ar fi revenit niciodată dacă Axel nu ar fi trezit familia la timp. Gabriel este în ultimul an la liceu. Tânărul nu avea probleme de sănătate şi făcuse poze la școală în ziua respectivă, cu câteva ore înainte de accidentul vascular cerebral. A simțit o amorțeală la braț în acea dimineaţa, a coborât și a căzut pe podea înainte de a se întoarce în camera lui. Fără a crede că ceva era grav, Gabriel a reuşit să se întoarcă în dormitorul lui, dar Axel a avut sentimentul că ceva nu era în regulă.

Câinele s-a oprit în fața camerei lui Gabriel până când tatăl tânărului l-a verificat. „Mi-aș dori să știu ce îi trece prin minte ca să știe și să ne trezească”, a spus mama tânărului. Medicii au stabilit că accidentul vascular cerebral s-a întâmplat cândva în timpul nopţii.

Axel, pe care familia îl salvase, este acum însărcinat să-l urmărească pe Gabriel peste tot. „Acum se culcă mai mult cu Gabriel, iar ușile lui Gabriel sunt deschise ca să poată intra și ieși. El a fost întotdeauna foarte sensibil la orice și la emoțiile tuturor acasă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Un Border Collie a salvat viaţa unui băiat de 17 ani care făcuse AVC. I-a trezit părinţii din somn şi i-a îndrumat în camera lui, în Texas