Antena Meniu Search
x

Un stat din SUA reintroduce pedepsele fizice în școli. Elevii care se comportă neadecvat ar putea fi loviți cu spatule de lemn

Un stat din SUA va reintroduce pedepsele fizice în școli, în urma discuțiilor dintre profesori, părinți și oficiali cu privire la modul de îmbunătățire a disciplinei în rândul elevilor.

de Maria Dogaru

la 30.08.2022, 14:24

Elevii care se comportă neadecvat ar putea fi loviți cu spatule de lemn
Un stat din SUA reintroduce pedepsele fizice în școli - Profimedia

Elevii ar putea fi loviți cu spatule de lemn de până la trei ori, deși nu în fața colegilor, și doar cu un martor al consiliului școlar prezent. Pedepsirea fizică a studenților a fost oprită în districtul Cassville, Missouri, în 2001, relatează Mirror.

Cu toate acestea, copiii care se comportă neadecvat vor fi loviți în temeiul unor noi reguli, care impun, de asemenea, interzicerea telefoanelor mobile în sălile de clasă și o instituție creată pentru elevii care nu reușesc să se adapteze într-un colectiv tradițional.

Missouri este unul dintre cele 19 state din SUA în care pedepsele corporale sunt încă legale

Missouri este unul dintre cele 19 state din SUA în care pedepsele corporale sunt încă legale. Numai „personalul autorizat” ar avea voie să execute pedepse corporale, care vor fi aplicate atunci când variantele alternative de disciplină vor eșua.

Pe acelaşi subiect

Curtea Supremă a SUA a hotărât în 1977 că pedeapsa care implică lovituri fizice este constituțională, după ce a fost introdus un caz în numele lui James Ingraham, în vârstă de 14 ani.

Ingraham, un elev din Florida, a fost lovit de mai bine de 20 de ori de directorul școlii sale în timp ce era ținut de directorul adjunct, având ulterior nevoie de îngrijiri medicale. Familia a depus ulterior o plângere pentru că a primit o „pedeapsă crudă și neobișnuită”. Cu toate acestea, instanța a decis că pedeapsa fizică nu este o încălcare a celui de-al optulea amendament şi a respins plângerea.

Această hotărâre a însemnat că statele individuale ar putea lua propriile decizii cu privire la acest tip de educare și, potrivit cifrelor Centrului Național de Statistică a Educației, 70.348 de studenți au fost pedepsiţi astfel în 2018, în 19 state.

Asociația Americană de Psihologie nu este de acord cu metoda

Practica este criticată de mulți, inclusiv de Asociația Americană de Psihologie, care susține că poate determina copiii să devină mai agresivi. Cercetările efectuate în Pennsylvania și Texas în 2016 au descoperit că pedepsele corporale erau cu 50% mai probabil să fie folosite asupra copiilor și studenților afro-americani cu dizabilități.

Zeci de studii de cercetare au confirmat că pedepsele corporale nu influentează un comportament mai bun la copiilor, a declarat la acea vreme Elizabeth Gershoff de la Universitatea din Texas, unul dintre autori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un stat din SUA reintroduce pedepsele fizice în școli. Elevii care se comportă neadecvat ar putea fi loviți cu spatule de lemn