Antena Meniu Search
x

Un tânăr de 26 de ani din UK şi-a găsit mama şi sora moarte într-o furgonetă, înconjurate de baloane. Îi pregăteau o petrecere surpriză de ziua lui

Tragedie fără margini pentru o familie din Marea Britanie. Un tânăr de 26 de ani şi-a găsit sora şi mama moarte, într-o furgonetă. Cele două încercau să-i pregătească o petrecere surpriză pentru ziua lui de naştere, dar au sfârşit intoxicate cu monoxid de carbon.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.02.2023, 17:51

Brooke şi mama ei, Leah
Un tânăr de 26 de ani din UK şi-a găsit mama şi sora moarte într-o furgonetă, înconjurate de baloane - Facebook

Tyla Wanstal a descoperit cadavrele mamei şi surorii sale marţi dimineaţă, într-un burger van de pe Old Thanet Way din Whitstable, Kent. Femeile intraseră în furgoneta tânărului pentru a decora cu baloane şi confetti, ca o surpriză pentru aniversarea de 26 de ani a acestuia.

Tânărul le-a găsit moarte când a venit de la serviciu

El a povestit despre momentul terifiant în care a deschis uşa van-ului şi a găsit-o pe sora sa, Brooke, în vârstă de 17 ani, întinsă pe podea alături de mama lor, Leah, în vârstă de 50 de ani. Iniţial credea că au adormit acolo.

„În interiorul furgonetei, zăceau înconjurate de baloane și făceau o surpriză pentru ziua mea de naștere, așa cum făcea mama acasă în fiecare an. Nici nu știam că se duc acolo aseară, dar trebuie să fi pornit generatorul pe benzină pentru a se încălzi fără să-și dea seama de pericol”, a povestit Tyla.

Pe acelaşi subiect

Tyla le-a găsit când a sosit la serviciu la 8 dimineața: „Am deschis ușa dubei și mi-am văzut mama și sora și pentru o clipă am crezut că au adormit”, și-a amintit el. „Am mirosit gaz, dar pur și simplu nu am realizat imediat, dar a devenit evident că amândo erau moarte. Am sunat la poliție și la ambulanță, dar pompierii au fost cei care mi-au spus că probabil au fost intoxicate cu monoxid de carbon. Este sfâșietor să cred că și-au petrecut ultimele momente încercând să-mi pună un zâmbet pe buze”

Leah era mamă a patru copii: fiicele Brooke de 17 ani şi Ocean, de 23 de ani, și băieţii Tyla, care tocmai ce a împlinit 26 de ani şi Sonny, de 12 ani.

„Era atât de bună și ar fi făcut orice pentru oricine. Era genul care ar fi luat un bărbat fără adăpost de pe străzi dacă putea. Mama lucra peste tot, mai ales în domeniul ospitalier și obișnuia să conducă pub-ul Share and Coulter din Greenhill. Ea mă ajuta cu furgoneta cu burgeri câteva zile pe săptămână”, a adăugat Tyla, într-un omagiu adus mamei sale.

Între timp, el spune că sora lui, Brooke, avea o „personalitate uriaşă”. „Avea toată viața în față. Se descurca foarte bine la şcoală și tocmai începuse să lucreze ca îngrijitoare, lucru care îi plăcea foarte mult. Trebuia să-și dea și examenul de titularizare săptămâna viitoare”.

În urma tragediei, tânărul de 26 de ani îşi doreşte ca durerea prin care trece el să devină un avertisment în privinţa pericolelor de acest gen: „Mama a făcut o greșeală fatală și nu vrem să se întâmple asta nimănui. Fiți conștienți de acest lucru, oameni buni. Dacă nu aveți o alarmă de monoxid de carbon, mergeți și luați una. Poate fi fatal. Nu știu cum vom trece vreodată peste asta.”

Vecinii au adus un omagiu mamei și fiicei

Este groaznic. O vedeam pe Leah trecând pe lângă magazine tot timpul și nu mi-a venit să cred când am auzit că a murit. Ea a fost cu siguranță o doamnă populară, deoarece când a fost ziua ei de 50 de ani, pe sensul giratoriu era un banner mare pe care scria: «La mulți ani Leah». 50 azi’. Știu că erau o familie unită. Și a avut o fiică atât de frumoasă, care avea doar 17 ani. Este absolut îngrozitor, nu vă puteți imagina. Este teribil, teribil de trist”, a spus o pensioară care locuia în apropierea familie.

O altă vecină, care locuiește chiar vizavi de familie, a spus că, deși nu o cunoaște prea bine pe Leah, mama cu patru copii a făcut o impresie extraordinară, deoarece a fost prima persoană de pe stradă care s-a prezentat când s-a mutat în casa ei. „Erau o familie atât de drăguță. Ne-am mutat nu cu mult timp în urmă și Leah a fost prima care m-a primit, a fost drăguță.”

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: „Marți, 14 februarie 2023, la ora 8.17, poliția din Kent a fost solicitată ca urmare a îngrijorărilor cu privire la starea a două persoane într-o furgonetă de la o proprietate de pe Old Thanet Way, Whitstable. Ofițerii au venit la fața locului împreună cu Serviciul de Ambulanță al Coastei de Sud-Est și o femeie în vârstă de 50 de ani și o adolescentă au fost declarate decedate. Decesele nu sunt tratate ca fiind suspecte și va fi pregătit un raport pentru medicul legist”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un tânăr de 26 de ani din UK şi-a găsit mama şi sora moarte într-o furgonetă, înconjurate de baloane. Îi pregăteau o petrecere surpriză de ziua lui