Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un tată a doi copii din UK a mers la doctor pentru că simţea furnicături în corp. A murit 6 zile mai târziu în urma unei tumori pe creier

O femeie răpusă de durere a descris clipele de agonie pură prin care a trecut până în momentul în care soţul ei s-a stins din viaţă. Bărbatul a murit la doar 6 zile după ce a fost diagnosticat cu o boală ucigaşă, care a început cu o senzaţie de furnicături în corp.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.03.2022, 21:35

Phillipa Anders, în vârstă de 52 de ani, a spus că soțul ei cu care era împreună de mai bine de 18 ani, Rob Anders, de 49 de ani, „nu a avut nicio șansă”. Ea și cei doi copii ai lor, Nell, în vârstă de 17 ani, și Will, în vârstă de 16 ani, din Rendlesham, estul Suffolk, încă se împacă cu pierderea lui din decembrie 2020.

Rob a început să prezinte simptome în toamna anului 2020. Locuia în Portsmouth, după ce fusese căpitan timp de 30 de ani în Royal Fleet Auxiliary. În timpul vizitelor zilnice acasă, comodorul adjunct – al doilea responsabil cu întreaga flotă – s-a plâns soţiei sale de o senzație de furnicături incontrolabile care nu îi dădeau pace. Inițial a pus simptomele pe baza stresului, dar Phillipa a început să se îngrijoreze când furnicăturile au început să aibă un impact asupra braţelor şi feţei lui, în decembrie, relatează The Sun. A fost internat în spital pentru un RMN, aflând în urma analizelor că are o masă de 7-9 cm pe creier. În ziua următoare a fost confirmată ca fiind un glioblasom terminal de gradul 4. Boala provoacă slăbiciune la nivelul membrelor sau dificultăți de ridicare a obiectelor, dureri de cap, modificări ale vederii, probleme de vorbire și convulsii.

Prima reacţie a tatălui după ce a aflat diagnosticul

Lui Rob i s-a dat un prognostic de viaţă între 12 şi 18 luni din cauza formei agresive a tumorii cerebrale pe care o avea. A fost programat pentru o intervenție chirurgicală de urgență în săptămâna următoare pentru a îndepărta o parte a tumorii înainte de a trece la tratamentul cu chimioterapie paliativă.

Pe acelaşi subiect

„Rob tocmai a intrat în modul de panică. Căuta documente de asigurare de viață, chestii de pensii. Se concentra numai pe locul în care am fi din punct de vedere financiar după moartea lui. Eu de-abia făceam faţă. În acel moment nu era vorba decât de a face tot posibilul pentru a-l face pe Rob să se simtă confortabil. Văzând acest om mare, genial şi capabil să fie atât de îngrozit şi anxios şi incapabil să facă lucruri de rutină pentru el...pur şi simplu nu m-am putut gândi la mine. Mă gândeam doar la el. Când l-am lăsat pe Rob la spital, el mergea, vorbea. Când l-am luat câteva zile mai târziu, nu putea merge și era într-un scaun cu rotile. Nici măcar nu putea vorbi cu adevărat și era atât de confuz. De asemenea, a slăbit enorm în doar zile”, a povești Phillipa.

Familia Anders și-a petrecut weekendul împreună, în pat, citind sau uitându-se la filme. Atât copiii, cât şi soţia îşi doreau să îl facă pe Rob să se simt ăconfortabil şi să uite pe moment de vestea care avea să dărâme totul pentru ei. Apoi, cu o seară înainte de operația programată, Rob se bătea în pat lângă Phillipa.

Mai multe complicaţii au înrăutăţit starea de sănătate a bărbatului

Inițial, a crezut că este o criză pe baza îngrijorării operației, dar în cele din urmă a sunat la salvare, iar dispecerul i-a spus să îl aducă imediat la Urgenţe. Întreaga familie a mers la spital, dar copiii nu au putut intra înăuntru, așa că Rob le-a spus că îi iubește și că îi va vedea în curând. La o jumătate de oră de la sosirea la spital, Phillipa se afla lângă patul soțului ei când acesta şi-a schimbat culoarea la faţă şi a făcut un zgomot ciudat. Medicii s-au grăbit să intervină, l-au resuscitat și Phillipa a fost trimisă acasă.

Ulterior s-a confirmat că un chist chiar mai mare decât tumora era prezent și în partea din spate a creierului lui Rob, provocând presiune urmată de o criză. Soția și copiii lui Rob au presupus că operația lui Rob va continua și îl vor vedea din nou a doua zi. Dar, în acea seară, spitalul a sunat și i-a cerut Phillipei să se întoarcă cât mai curând posibil. Soţul ei suferise o nouă criză care a durat două ore și că, în mod tragic, nu se mai putea face nimic. Pe 22 decembrie 2021, la ora 1:30, Phillipa s-a așezat lângă soțul ei, când acesta a murit.

Rememorând ultimele clipe alături de el, ea a spus: „A fost aproape frumos. Rob era inconștient, dar mi s-a spus că mă aude. Așa că m-am așezat lângă el într-o cameră privată din această secție foarte liniștită. Fără bipuri, fără aparate, doar noi, o ceașcă mare de ceai și o cutie de șervețele. I-am spus cât de minunat este și cred cu adevărat că m-a putut auzi. Am stat acolo ținându-l de mână și apoi s-a stins

Cei doi copii "au simţit" când tatăl lor s-a stins din viaţă

La doar șase zile după diagnosticul său, Rob a murit la vârsta de 49 de ani. La câteva momente după moartea sa, Phillipa a primit un mesaj de la Nell, care nu ştia încă de gravitatea situaţiei. Atât ea, cât și fratele ei „simțiseră” momentul în care tatăl lor a murit. „Nu am vorbit cu copiii cât am fost la spital. Am văzut mesajul de la Nell, dar lucrurile din spital au depășit orice altceva. Îmi amintesc doar că mi-a frânt inima”.

Amintindu-și momentul în care a simţit tatăl ei a murit, Nell a spus: „Eram la duș acasă, încercând să-mi iau mintea de la lucruri, iar stomacul m-a pocnit din senin. Will a intrat și a spus că a simțit acelaşi lucru. Am spus: «Crezi că tata tocmai a murit?» și a spus «Da»”.

Nell, care era incredibil de aproape de tatăl ei, a urmărit deteriorarea alarmantă a acestuia în mai puțin de o săptămână. „Într-o zi tata nu a mai putut să meargă și apoi a doua zi nu a mai putut vorbi. A început să cadă în mod regulat, să nu se mai ţină pe picioare ceea ce l-a transformat într-o legumă, târându-se pe podea. Am putut vedea cu toții că era în mod clar stânjenit de ceea ce se întâmpla și asta chiar m-a măcinat pe dinăuntru. Conversațiile s-au schimbat de la tata care spunea că vom fi cu toții în regulă, la «Veți fi cu toții OK» doar câteva zile mai târziu. El știa ce se întâmplă și că nu arăta bine. Abia după ce a murit, ne-am dat seama de respectul pe care toată lumea îl avea pentru el”, a spus ea.

Moartea lui Rob a survenit la doar câteva luni după ce realizările sale remarcabile cu Royal Fleet Auxiliary au fost recunoscute de regalitate. El a primit un OBE (al doilea cel mai important premiu oferit de Imperiului Britanic) pentru că a condus o misiune de salvare în urma unui uragan din Bahamas.

„Rob ura să fie considerat un erou. A spus că OBE ar fi trebuit să meargă la navă, nu la el. Totuși, a ajutat atât de mulți oameni în viața lui. Acum, împărtășind ceea ce i sa întâmplat, sper că poate ajuta și mai mult”, spune soţia lui.

Cenuşa bărbatului, aruncată în mare

Phillipa l-a cunoscut pe Rob în 2002 și într-un an s-au căsătorit, iar un an mai târziu, a venit pe lume fiica lor. Romanticul Rob a devenit cunoscut ca „omul florilor” la locul de muncă al Phillipei, deoarece trimitea buchete uriașe de trandafiri roșii în fiecare săptămână în timpul lunilor sale petrecute pe mare. În august 2021, poziția lui Rob în comunitatea militară a fost marcată de o ceremonie Committal of Ashes at Sea, unde rămășițele sale au fost aruncate în largul coastei Weymouth.

„Toată lumea ne spunea cât de amabil a fost Rob. Au venit toți acești oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată să ne spună cât de mult le-a atins Rob viața. A fost o zi cu adevărat frumoasă”, mărturiseşte Phillipa.

După ce a primit un sprijin neprețuit din partea The Brain Tumor Charity în urma morții lui Rob, familia a strâns peste 18.000 de lire sterline pentru ei. Potrivit Brain Tumor Charity, aproximativ 12.000 de persoane din Marea Britanie sunt diagnosticate cu o tumoare pe creier în fiecare an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un tată a doi copii din UK a mers la doctor pentru că simţea furnicături în corp. A murit 6 zile mai târziu în urma unei tumori pe creier