Antena Meniu Search
x

26 de ani de la moartea lui Frank Sinatra! Lucruri pe care nu le ştiai despre cântăreţ

A rămas în amintirea tuturor pentru piese ca "My Way", "Strangers în The Night" sau "I've Got You Under My Skin", dar şi pentru filmele în care a jucat

 A rămas în amintirea tuturor pentru piese ca "My Way", "Strangers în The Night" sau "I've Got You Under My Skin", dar şi pentru filmele în care a jucat

S-a născut pe 12 decembrie 1915, devenind rapid unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi şi actori americani şi idolul bobby-soxer-ilor în anii '40. A fost laureat al premiului Academiei Americane de Film pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, în 1954, pentru rolul jucat în filmul "From Here to Eternity".

Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre faimosul artist:

Cântăreţul a încercat, de două ori, să se sinucidă din dragoste. Volumul “Sinatra la Hollywood” dezvăluie că artistul a avut două tentative de sinucidere. Gesturile disperate au fost cauzate de tumultuoasa relaţie cu actriţa Ava Gardner.

A ţinut foarte mult la igiena lui corporală, spune văduva artistului într-o carte. Acesta se spăla şi de 12 ori pe zi.

Sinatra nu accepta stilul lui Paul McCartney: În anul 1966, după ce Beatles au lansat cel mai de succes album al lor, 'Revolver', Paul McCartney şi-a desăvârşit abilităţile de compozitor. Piesele care au situat trupa pe culmile gloriei îi aparţineau în mare parte. În acelaşi an vedetă rock a compus o melodie special pentru Frank Sinatra, însă acesta nu a acceptat onorabilul gest şi a declarat că muzica rock'n'roll este doar pentru cretini.

Era republican: Artistul fost în perioada “New Deal” susţinător al Partidului Democrat şi în special al lui JFK. Prietenia dintre cei doi era cunoscută, iar Kennedy chiar l-a folosit pe artist pentru a atrage de partea sa un număr cât mai mare de alegători. Totul culminează cu vizita în California a preşedintelui, din martie 1962, când, deşi trebuia să rămână la locuinţa lui Sinatra (dotată cu un heliport special pentru vizite prezidenţiale), Kennedy decide să înnopteze la Bing Crosby, rivalul cântăreţului şi republican convins.

Vădit afectat de această întâmplare, actorul decide să nu îi mai acorde suport lui Kenedy şi devine susţinător al Partidului Republican, pe care îl va promova. Sinatra va susţine şi va apărea alături de viitorii peresedinti republicani, Richard Nixon, Ronald Reagan şi George Bush.

Frankie... curierul Mafiei: Legăturile dintre Sinatra şi şefii Mafiei au fost cercetate pentru mult timp. Acesta însă nu dorea numai să îi cunoască pe aceştia, ci chiar a acceptat să devină curierul lor. În anii '40, artistul s-a implicat într-o afacere cu trafic de băuturi alcoolice între mafia din Chicago şi cea din New York. De această dată rolul lui Sinatra era cu mult diferit faţă de cele menite să binedispună publicul care îl adoră. În calitate de curier, trebuia să transporte o valiză cu 3.5 milioane de dolari. Pe aeroportul din New York, la un control de rutină a fost rugat să deschidă geanta în care se aflau banii. Din cauza fanilor care l-au recunoscut şi au năvălit asupra lui, agentul care solicitase acest lucru s-a văzut nevoit să îi permită să treacă, înainte să efectueze controlul.

Sinatra moare la data de 18 mai 1998, însă renumele şi talentul său îl fac să fie şi astăzi prezent în sufletele milioanelor de fani care îi cunosc şi îi apreciază muzica. Activitatea sa s-a întins pe mai bine de 50 de ani şi, deşi a fost o figură publică foarte controversată, a reuşit să îşi asigure un loc curat în istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri Mondene » 26 de ani de la moartea lui Frank Sinatra! Lucruri pe care nu le ştiai despre cântăreţ