Antena Meniu Search
x

Botoxul poate duce la îmbătrânire prematură a pielii

Într-o eră "guvernată" de Instagram, Facebook şi Youtube, tot mai multe tinere renunţă la frumuseţea naturală. Se lasă pe mâna medicilor esteticieni iar rezultatul pe care îl obţin nu este întotdeauna cel la care visau. Botoxul, spre exemplu, poate duce la îmbătrânire prematură a pielii.

Vezi și

Într-o eră "guvernată" de Instagram, Facebook şi Youtube, tot mai multe tinere renunţă la frumuseţea naturală. Se lasă pe mâna medicilor esteticieni iar rezultatul pe care îl obţin nu este întotdeauna cel la care visau. Doctorii din Statele Unite le reamintesc, cu această ocazie, că intervenţiile estetice trebuie doar să corecteze câteva defecte. Şi nicidecum să fie făcute în exces. Mai ales că botoxul, spre exemplu, poate duce la îmbătrânire prematură a pielii.

Kim Kardashian a fost desemnată cea mai influentă vedetă din Statele Unite. Nici nu e de mirare, aşadar, că multe dintre tinerele din ziua de azi o consideră un etalon al frumuseţii. Doctorii trag însă un semnal de alarmă. Femeile nu trebuie să apeleze la operaţii estetice, astfel încât să se încadreze în aşa-numitele norme de frumuseţe.

Atunci când întrecem măsura toată lumea începe să arate de parcă ar fi înrudit.

Spre exemplu, botoxul poate face mai mult rău decât bine. În special în cazul tinerelor. Asta pentru că, injectat în exces, poate duce la o îmbătrânire prematură a pielii şi la chiar la apariţia ridurilor.

Dacă vă injectaţi prea mult botox pe frunte, de-a lungul anilor muşchii vor deveni mai slăbiţi şi mai plaţi.

În schimb, dacă nu exagaţi, botoxul poate preveni apariţia ridurilor şi poate corecta cearcănele de sub ochi. Acidul hialuronic poate fi folosit, de asemenea, şi pentru a scăpa de acnee. În rest, tinerele cu vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani se pot lipsi de intervenţiile estetice, pentru că, spun medicii, în acest interval, tenul este oricum luminos şi sănătos.

Dacă vreţi buze voluminoase, dar nu vreţi să vă lăsaţi pe mâna medicului estetician, puteţi oricând apela la sfaturile unui profesionist în make-up. Cu ajutorul câtorva tructuri şi a unui ruj bun, rezultatul poate fi spectaculos. Mai ales că o interevenţie la nivelul buzelor este costisitoare iar efectul durează doar câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Botoxul poate duce la îmbătrânire prematură a pielii