Antena Meniu Search
x

Casa de Papel, provocările din spatele camerelor de filmat

Fie că îl ştiţi după titlul orginal „La Casa de Papel” sau după traducerea oferită de americani Money Heist„, serialul spaniol a devenit deja un fenomen

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 16:06

Vezi și
  • Cântecul "Bella Ciao" este fredonat din nou în toată lumea.
  • Serialul a devenit un adevărat succes.

„La Casa de Papel” este cel mai urmărit serial european de pe cea mai populară platformă de streaming video.

Dar şi cel mai vizionat serial într-o limbă străină, cu zeci de milioane de urmăritori. Iar noi avem secvenţe în exclusivitate din culisele acestui serial care a doborât toate recordurile.

Álex Pina, scenarist: Casa del Papel trăieşte pentru a ne face viaţa grea nouă, scenariştilor. Şi, bineînţeles, şi regizorilor care filmează mereu la limită pentru ca telespectatorul să se distreze. Cu cât sunt mai dificile lucrurile, cu atât mai bine se simte telespectatorul când vede. Ştie că la mijloc este o provocare mare pe care într-un final o apreciază.

Alba Flores, actrita: Toate secvenţele sunt filmate în tensiune maximă. Pentru că tot ce se întămplă,cum este împărţit în timp ,în atâtea episoade pe care le filmezi în 6 luni,jumătate stai aşa. 

Jaime Lorente, actor: Să filmezi Casa del Papel este foarte provocator. Şi suferi filmând pentru că este o filmare intensă ,unde totul se face pe muchie de cuţit. La limită!

Rodrigo de la Serna, actor: Este greu! Ritmul de lucru este greu! Dar rezultatele sunt minunate! Ajungem cu gândul acasă că ne-a costat ceva efort, dar a ieşit bine.

Când a fost lansat, în 2017, serialul a avut o audienţă de peste 4 milioane de oameni. O audienţă care a scăzut considerabil după primul sezon aşa încât serialul a fost la un pas să fie anulat. A fost cumpărat însă de o platformă de streaming şi de aici succesul a explodat pur şi simplu.

Alvaro Morte, actor: Este ceva minunat la acest serial şi anume "ceva mic poate înfrunta un lucru mare şi poate câştiga!".Cine nu s-a simţit mic în faţa cuiva mare şi a văzut nedreptatea şi nu i-ar fi plăcut să aibă puterea pentru a putea să înfrunte? Sau să aibă pe cineva pe care să-l tragă de mână, să-l ajute? E acel lucru al rezistenţei. Putem să obţinem ce ne am propus ,oricât de greu ar fi. Este ceva ce îţi dă dependenţă. 

Ursula Corbero, actrita: Eu cred că are ceva interesant: realitatea îmbinată cu comedia. Nu se ştie prea bine dacă serialul este suprarealist sau supranaturalist. Şi asta a şi făcut ca oamenii să vadă totul cu ochi realişti dar în acelaşi timp, dintr-un loc al fanteziei.

Este construit în stilul clasic al unui film de acţiune. Un personaj cu un trecut obscur adună o gașcă de infractori pentru cel mai mare jaf al secolului. Jaful de la Monetăria Spaniei.

Pedro Alonso, actor: Acea posibilitate pe care ţi-o dă un personaj ca Berlin de a rupe toate ideile preconcepute pe care le-ar putea avea cineva în faţa lui. "Astă este tipul pe care trebuie să îl urăsc ,căruia trebuie să îi fac o cruce pentru că e imoral."E un cadou dar şi un exerciţiu de imaginaţie! 

Miguel Herran, actor: Rio ştie exact ce simte pentru Tokio şi îi este clar că nu o să fie cu ea. E practic contrariul a ceea ce era personajul Tokio.

Alvaro Morte, actor: Profesorului i se întămplă ceva în acest sezon ce mie mi se pare foarte interesant. Şi anume: în jaful de la monetărie are totul controlat şi se bagă în toate. În momentul ăsta, trebuie să improvizeze mult. Şi asta îl scoate mult din zona lui de confort. Şi de asta trebuie să ia decizii de care nu este sigur, are nevoie de mai mult timp pentru a pune totul în ordine, să nu existe piedici. Iar una dintre piedici este Alicia Sierra.

Najwa Nimri, actrita: Alicia Sierra nu se lasă de joc! Nu vrea să se termine jocul. Adică, vrea să-l prindă dar când îl va prinde ,va avea o problemă. Daca îl prinde. Pentru că nu are ce să facă în casă femeia asta. Se dă Terminator ,Terminator şi dintr-o dată devine Columb.

Una dintre marile realizări ale producătorilor este faptul că au reuşit să creeze personaje pe care o lume întreagă le ştie deja şi le îndrăgeşte.

Cântecul "Bella Ciao", imnul italian al rezistenţei, este, după 75 de ani, fredonat din nou în toată lumea. Asta după ce a fost folosit în "La Casa de Papel". Iar premiera sezonului 4 fost cea mai vizionată din lume. A întrecut producţii de succes precum Game of Thrones și The Walking Dead.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Casa de Papel, provocările din spatele camerelor de filmat