Antena Meniu Search
x

Cum să îţi protejezi buzele de frigul iernii

Temperaturile extreme fac ravagii pe pielea noastră, iar orice femeie ştie că părul şi tenul au nevoie de îngrijire specială.

Vezi și

Temperaturile extreme fac ravagii pe pielea noastră, iar orice femeie ştie că părul şi tenul au nevoie de îngrijire specială. Buzele sunt cele mai afectate de frig şi adesea nu sunt tratate aşa cum ar merita. Ajung astfel deshidratate şi crăpate. Există însă remedii la îndemână, pe care vi le prezentăm chiar acum.

În sezonul rece, buzele noastre sunt extrem de vulnerabile. Motivul?

"În primul rând, iarna vorbim  despre temperaturi scăzute atât în exterior, dar şi despre un mediu în încăperi uscat în care noi încălzim uscat şi pielea noastră nu mai produce nici foarte multe lipide şi este mult mai deshidratată", spune Oana Spânu, medic primar dermatolog.

Usturimea sau deshidratarea sunt doar două dintre semnele că vremea rece ne afectează.

"Mai sunt şi o serie de afecţiuni care se pot agrava sau care pot să apară în sezonul rece. Vorbim aici despre acele fisuri din colţurile gurii. Vorbim despre herpes, care poate să apară atât la expunere solară, dar şi în sezonul rece", explică Oana Spânu.

Specialiştii vin totuşi cu o serie de recomandări importante.

"Putem aplica pe buze produse care vor reface filmul hidrolipidic, vor păstra o barieră astfel încât să nu mai pierdem apă şi lipide. E de preferat să folosim produse testate pe tegumentul de la nivelul feţei astfel încât să nu riscăm alergii. În sezonul rece e de preferat să folosim rujuri lichide sau balsamuri destinate buzelor, balsamuri colorate", mai spune Oana Spânu.

Buzele crăpate şi uscate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care apar odată cu răcirea vremii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Cum să îţi protejezi buzele de frigul iernii