Anda Adam, ÎNDRĂGOSTITĂ de mâncarea turcească
Dulce şi picant, aromat şi condimentat. Aşa s-ar putea descrie cel mai bine bucătăria turcească. De la faimosul kebab, la savuroasa baklava, fiecare fel de mâncare are o poveste. Iar multe din preparatele româneşti îşi au originea în Turcia. E motivul pentru care românii au prins gustul gastronomiei orientale, inclusiv vedetele.
Dulce şi picant, aromat şi condimentat. Aşa s-ar putea descrie cel mai bine bucătăria turcească. De la faimosul kebab, la savuroasa baklava, fiecare fel de mâncare are o poveste. Iar multe din preparatele româneşti îşi au originea în Turcia. E motivul pentru care românii au prins gustul gastronomiei orientale, inclusiv vedetele.
În topul mondial al gastronomiei, bucătăria turcească ocupă un loc important. Este proaspătă, naturală, uneori simplă, iar alteori surprinzătoare şi condimentată.
Doamna Maria a locuit aproape 20 de ani în Istanbul şi a învăţat toate secretele pe care oamenii le folosesc în oraşul aromelor. Ştie foarte clar că multe dintre preparatele renumite şi considerate autentic româneşti au rădăcini orientale. Spre exemplu, faimoşii mici la grătar derivă din nelipsitul kebab de pe mesele turcilor. La fel şi ciorba de burtă, leacul de mahmureală al românilor... şi chiar sarmalele.
Tocmai de aceea, şi foarte multe vedete se declară îndrăgostite de mâncarea turcească.
ANDA ADAM, artistă:
Da, recunosc, m-aţi prins. Sunt fană şi să ştii că am descoperit mâncarea turcească atunci când săptămânal mergeam în Turcia la concerte. Pentru că am avut câteva piese care au fost pe locul întâi în topurile radiourilor cele mai importante din Turcia.
Chiar dacă ne-a mărturisit că este la dietă, Anda nu poate rezista tentaţiei.
O masă turcească trebuie să fie întotdeauna însoţită de un ceai la ibric, de culoarea rubinului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰