Antena Meniu Search
x

Filmul românesc, dependent de filmul pandemiei

După luni apăsătoare de pauză, se aude din nou "motor" pe un platou de filmare. Ca să faci un film în plină pandemie ai nevoie de curaj pentru că totul este mai complicat. Bugetul a crescut, iar actul artistic este şi el îngreunat de masca de protecţie.

de Lorena Rădulescu

la 24.08.2020, 01:36

Vezi și
  • Filmul va avea premiera anul viitor.
  • Şerban Pavlu si Ana Indricău joacă rolurile principale.

Stop cadru în industria cinematografică o dată cu pandemia, iar pe platourile de filmare refectoarele s-au stins. De cateva zile, se strigă din nou motor, actiune. Cu reguli noi şi multă răbdare, se turnează cel mai nou film al regizorului Emanuel Parvu.

Miruna Berescu, producator: Totul este mai dificil. De la simpla organizare. Suntem 50 de oameni plus actorii care stau toti cu masti pana la cadru. Este foarte costisitor, toate acestea au ingreunat foarte mult bugetul.

Emanuel Pârvu, regizor: E mai greu pentru ca transmiti lucrurile mai greu, pentru ca expresia pe care o dam spectatorilor este limitata si atunci trebuie sa compensezi foarte mult in ochi, mimica, gesturi.

Filmul are la baza o experienta personala a regizorului si vorbeste despre relatia tumultoasa dintre un tata si fiica sa.

Emanuel Pârvu, regizor: Atentia, grija, Increderea, toleranta sunt toate niste rotite mici ale acestui lucru numit dragoste, si cred ca cea mai puternica forma de dragoste este intre parinte si copil.

Şerban Pavlu si Ana Indricău au rolurile principale. Cei doi sunt la prima colaborare.

Este o poveste  destul de complexa. As spune asa ca este o referinta pe care probabil oricare dintre noi o poate face la o greseala din trecut, la ceva ce regreti, ai vrea sa schimbi”, spun cei doi actori.

Emilia Popescu este un alt nume celebru din distributie. Actrita surprinde cu un rol total neasteptat.

Emilia Popescu, actriţă: E un rol serios. O doctorita pragmatica, ascunsa, isi ascunde foarte bine latura sensibila. Un medic care conduce o sectie de oncologie nu are cum sa fie altfel in aparenta. N-am crezut ca o sa-l facem. Mi se pare un cadou si o sansa si o bucurie extraordinara.

Filmul are premiera programata anul viitor, dar totul depinde de filmul pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Filmul românesc, dependent de filmul pandemiei