Antena Meniu Search
x

Filmul românesc "Imaculat", premiat la Veneţia. A obţinut nu mai puţin de trei premii

Filmul românesc "Imaculat" a obţinut trei premii la Festivalul de la Veneția. Marele trofeu Leul de Aur a fost acordat filmului francez "Evenimentul", în care rolul principal este intepretat de actriţa de origine română, Anamaria Vartolomei.

de Redactia Observator

la 12.09.2021, 21:02

Vezi și

"Imaculat" le-a adus regizorilor debutanţi trofeul leul viitorului, în valoare de 100.000 de dolari. Cei doi cineaşti au câştigat şi premiul pentru regie într-o secţiune paralelă a Festivalului, Giornate degli Autori. Monica Stan a fost premiată şi pentru scenariul filmului.

Lungmetrajul spune povestea Dariei, o tânără care încearcă să scape de dependenţa de droguri. În centrul de reabilitare, câştigă simpatia narcomanilor prin inocenţa ei. Premiul cel mare al galei, Leul de Aur, i-a fost acordat peliculei "Evenimentul", realizat de regizoarea franco-libaneză Audrey Diwan. Pelicula tratează un subiect dramatic: avorturile clandestine din Franţa anilor 60. Protagonista este o studentă interpretată de actriţa româncă Anamaria Vartolomei.

Regizorul Paolo Sorrentino a fost răsplătit cu Marele Premiu al Juriului pentru "Mâna lui Dumnezeu". Actriţa Penelope Cruz a primit premiul de interpretare feminină pentru "Mame Paralele". Pe covorul roşu la Veneţia au păşit, între alţii, Antonio Banderas, Jamie Lee Curtis, Roberto Benigni, Ben Affleck şi Jennifer Lopez, Maggie Gyllenhaal şi Ridley Scott.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Filmul românesc "Imaculat", premiat la Veneţia. A obţinut nu mai puţin de trei premii