Antena Meniu Search
x

Ionel Tudorache, lăutar din tată-n fiu: O viaţă întreagă de muzică, o viaţă întreagă pe scenă

Unul dintre cei mai de seamă acordeonişti şi lăutari ai României, Ionel Tudorache. A luat vioara în mână la doar 5 ani, ca mai apoi să înveţe şi tainele acordeonului şi de atunci i s-a deschis în faţă o întreagă lume.

de Redactia Observator

la 07.04.2021, 14:38

Vezi și
  • Muzică şi voie bună cu lăutarul Ionel Tudorache
  • De la 7 ani a învăţat tainele acordeonului

Ionel Tudorache a cântat alături de nume mari precum Romica Puceanu, Gabi Luncă sau Tony Iordache. Inclusiv Nicolae Ceauşescu îl aprecia foarte tare. Melodia după care a fost denumit albumul "La Chilia-n Port" a fost folosită și în ecranizarea filmului Cel mai iubit dintre pământeni în regia lui Șerban Marinescu. Artistul chiar a mers să facă o documentare la Chilia. 

Ionel Tudorache, lăutar: Am pus cap la cap şi am făcut strofele care sunt acum. 

Veritabil lăutar de modă veche

De la 7 ani a învăţat tainele acordeonului. După acest moment a urmat o viaţă întreagă de muzică, o viaţă întreagă pe scenă. 

Pe acelaşi subiect

Ionel Tudorache, lăutar: De la un unchi am învăţat. Ce mi-a rămas, cea mai mare bucurie, de a cânta. Asta cred că o să fac până plec şi eu de aici. 

Artistul povesteşte cum nu a stat pe gânduri atunci când şi-a găsit aleasa. Cei doi îndrăgostiţi s-au căsătorit la trei zile după ce s-au cunoscut. 

Ionel Tudorache, lăutar: Eram la Braşov. Am venit acasă de acolo, am cunoscut-o pe soţie. La o nunta. Ea fiind domnişoară de onoare. Avea doar 16 ani. După trei zile - mergi cu mine sau te iau. 

Cât despre evenimentele recente, acesta susţine că îl leagă numeroase amintiri de Nelu Ploieşteanu şi de Cornelia Catanga. 

Ionel Tudorache, lăutar: Amintiri frumoase în primul rând, colegiale. Am cântat împreună cu el, cu Catanga. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Ionel Tudorache, lăutar din tată-n fiu: O viaţă întreagă de muzică, o viaţă întreagă pe scenă