Antena Meniu Search
x

Pandemia de coronavirus schimbă industria modei. Magazinele second hand, tot mai căutate

Criza economică provocată de pandemie se simte evident şi în industria fashion. Sunt mai puţini bani, deci cumpărăm mai puţin. Iar asta face ca hainele la mâna a doua să devină un jucător tot mai puternic pe piaţa modei din toată lumea. Oricum, la câte magazine second hand au apărut în ultimii ani şi la noi, este clar că vorbeam deja despre o afacere profitabilă. Şi să nu vă gândiţi că de la magazinele vintage nu vă puteţi îmbrăca la fel de bine. Stiliştii spun exact contrariul: că astfel, putem căpăta un stil autentic.

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 13:28

Vezi și

Potrivit statisticilor, România este deja în topul ţărilor care vând marfă de tip second hand.

Adelina Serafim, proprietar magazin second handAş zice că după această perioadă o să asistăm la o explozie, tocmai pentru că sunt salariile mici, veniturile mai mici, resursele puţine. În viitor, având în vedere această perioadă, mă aştept la un cumul al acestor factori. Pe de o parte, vom avea cei care au fost afectaţi de această perioadă şi au înţeles că este extrem de important, chiar dacă vorbim de un virus, să fim atenţi la mediul înconjurător şi la modul în care reuşim să avem grijă de viaţa pe care o avem acum. Şi pe de altă parte, evident, veniturile mai mici, şomajul, posibilităţile din ce în ce mai puţine vor accelera această creştere a importanţei SH-ului.

Adelina are o afacere profitabilă încă dinainte de pandemie. Iar acum a decis să redeschidă magazinul.

Adelina Serafim, proprietar magazin second handVa trebui să facem în aşa fel încât să primim oamenii în magazin astfe încât să nu periclităm sănătatea nimănui. Dei, da, va fi pe bază de programare pentru depunerile de haine, iar pentru vânzare vom accepta un număr maxim de 10 persoane în magazin. Am luat o staţie de decontaminare şi de termoscanare, care va fi instalată în magazin, am luat de decizia de a efectua tot procesul de consignare a produselor pe bază de programare şi respectând distanţarea socială. Evident că toată lumea va purta măşti şi mănuşi.

Purtarea ţinutelor la mâna a doua este susţinută chiar şi de stilişti.

Lucia Faur, stilist Dacă consumi second hand nu însemană că te îmbraci urât sau haine rupte pătate. Te vei îmbrăca pur şi simplu cu haine care au aparţinut altor persoane. Putem să ne îmbrăcăm mult mai bine cu bani puţini. Este un fel de a te îmbrăca mult mai înţelept. Întotdeauna am susţinut tot ce înseamnă vintage sau second hand. Este un mod sustenabil de a consuma modă, este un mod care ne ajută şi pe noi în raport cu posibilităţile noastre să fim sustenabili dar şi în raport cu mediul inconjurător pentru că, aşa cum ştim, industria modei este a doua cea mai poluantă industrie din lume, după cea petrolieră.

Achiziţia de piese vestimentare ori de încălţăminte la mâna a doua este deja un trend puternic încurajat de influenceri şi vedete din lumea întreagă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Pandemia de coronavirus schimbă industria modei. Magazinele second hand, tot mai căutate