Antena Meniu Search
x

Video Maia Morgenstern şi Carmen Tănase, despre emoţiile reîntâlnirii cu publicul, în sala de teatru

Maia Morgenstern și Carmen Tănase nu mai au nevoie de nicio prezentare. Au sperat în fiecare zi a pandemiei de coronavirus să revină la ce iubesc cel mai tare, şi nu au crezut niciodată că cineva ar putea să le răpească bucuria de a juca. 

de Lorena Rădulescu

la 22.02.2021, 13:46

Vezi și

În weekend, cele două mari actriţe s-au întors pe scândura scenei după aproape un an de pauză. Locul pe care amândouă îl numesc acasă. Au avut emoţii ca la o premieră, iar publicul le-a răsplătit cu ropote de aplauze 

Carmen Tanase: Acum jucăm Cocktail, dar am niste emotii ingrozitoare pentru ca nu l-am jucat din... cred ca din septembrie sau asa ceva, nu l-am mai jucat in sala. Publicul o sa fie foarte bun si foarte cald pentru ca cei care vin acum la teatru sunt cei carora chiar le-a lipsit teatrul.De aia am si asa mari emotii pentru ca nu vreau sa dezamagim, iar Maia, ma bazez foarte tare pe ea. Este un partener absolut extraordinar.

Maia Morgenstern: Sunt foarte fericita sa fiu pe scena! Am asteptat si ne-am pregatit. De pregatit ne-am pregatit tot timpul. Spectacolul acesta care are ritmul sau nebun, are cerintele sale. Urmarindu-ne cu sufletul la gura...cu sufletul si gura-n masca pentru ca asa este acum, dar am auzit oamenii razand, n-am auzit nici musca  cand nu era de auzit  

Spectator: A fost minunat. In primul rand ne-a fost foarte dor sa venit la teatre, la un spectacol. Am venit cu multa placere si vrem sa mai mergem

Proiectele continuă pentru cele două doamne ale teatrului românesc. Pregătesc un turneu în ţară cu piesa Cocktail, dar lucrează intens şi la o premieră pe care o vom vedea curând.

Cocktail, de Aldo Nicolaj, în regia Marianei Cămărășan

Cocktail este un spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. „Strălucitoare și surprinzătoare – Maia Morgenstern și Carmen Tănase - vă invită la Cocktail – o petrecere magică – menită să împlinească marele vis al protagonistelor: două femei frumoase, fermecătoare și pline de viață, decid să refuze rutina, să risipească umbrele și să spulbere neîmplinirile trecutului, sperând fiecare o nouă șansă la dragoste, cu convingerea că pentru iubire nu e niciodată prea târziu.

Flavia și Gianna – două prietene temperamentale, împart de câțiva ani același apartament, după separarea de foștii lor soți, dar nu au – în niciun caz și sub nicio formă – aceleași principii de viață. Resemnarea în urma despărțirii este doar o aparență bine întreținută de viața lor activă și plină de contraste comice: cel mai așteptat moment la job este sfârșitul programului, vacanțele au în spate luni întregi de economii, pentru diete ratate există croiala pe bie, pentru ieșirea din rutină - spălatul vaselor, iar alcoolul nu este o soluție pentru nimic. Nevoia de iubire nu se compensează.

Și totuși un cocktail… o privire….o întălnire… și viața se schimbă, totul se schimbă…. iar marea surpriză nu se va lăsa așteptată. Magic! Sigur va fi magic! Magic! Magic!!! Dar… consecințele unei petreceri sunt întotdeauna imprevizibile. Va fi… magic???”, se arată în descrierea spectacolului.

Din distribuție mai fac parte Shahbazimoghadam Mohammad Jawad, Florina Gleznea și Viviana Gherasim.

Maia Morgenstern, despre partea bună a pandemiei

Maia Morgenstern a declarat că un lucru bun al ultimelor luni, când sălile de teatru au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, a fost că a stat mai mult lângă copii. Şi a înlocuit jocul de pe scenă cu joaca pe calculator.

Maia Morgenstern, actriţă: Uite, ceva bun. Foarte bun. Nu mă pricep la o groază de tehnicități din astea, nu mă pricep că mi-e frică să nu stric. Împreună cu copiii mei, cu fiica mea cea mijlocie, am învățat, am avut o epifanie cu privire la răbdarea aproape dumnezeiască a unui copil de a mă învăța încă o dată, și încă o dată. Save, mave, teiv, că le pierzi. Și mi-a prins bine.

Maia Morgenstern și-a hrănit talentul și speranța în pandemie în fiecare zi. Nu degeaba numele ei înseamnă "luceafăr de dimineață" în limba germană, semn al unui nou început. Dincolo de nenorocire, de gri și moarte, întrevede ceva firav și luminos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Maia Morgenstern şi Carmen Tănase, despre emoţiile reîntâlnirii cu publicul, în sala de teatru