Antena Meniu Search
x

Video Maia Morgenstern, dor de public şi de scenă. Actriţa şi-a hrănit talentul zi de zi, ca pentru marea premieră

Artiștii, fie că e vorba de cântăreți sau actori, trec prin cea mai grea perioadă a vieții lor. Dar mulţi s-au reinventat şi se pregătesc de întâlnirea cu publicul. Maia Morgenstern, marea actriţă de teatru şi film, s-a pregătit în fiecare zi a pandemiei ca pentru o mare premieră.

de Redactia Observator

la 24.01.2021, 21:54

Vezi și
  • Maia Morgenstern s-a pregătit zi de zi ca pentru marea premieră pe scena teatrului
  • Odată cu pandemia, marea actriţă a reuşit să stea mai mult lângă copii

Pentru o actriţă neobosită, cu mii de roluri în teatru şi film, pandemia a însemnat o luptă cu propriile limite.  

Maia Morgenstern, actriţă: Am făcut cea mai grea mișcare, cel mai greu exercițiu de mișcare de pe lumea asta: ridicatul de pe canapea. Am depus mult efort, să nu mă las contaminată de lehamite, de disperare. 

În fiecare zi, s-a pregătit ca pentru o mare premieră.

Maia Morgenstern, actriţă: Pregătire vocală, corporală, mișcare. Mâine, poimâine: băi, o știi pe aia cu Shakespeare, o știi pe aia cu Cehov, o știi pe aia cu Caragiale? Da, o știu. Da, o știu, da, o știu. M-am pregătit.

O relaxare a restricțiilor pe timp de vară i-a mai alinat dorul de public. A putut juca. Nu a fost simplu, dar n-a mai fost timp şi loc pentru alte drame.

Maia Morgenstern, actriţă: Eram prin toți boscheții, toți copacii, spânzurată pe oriunde eram. S-a îngăduit acolo, mmmm! La muzeu, acolo la muzeu! Târâș, pe jos, pe asfalt, oriunde se poate. Și publicul ne-a însoțit, a venit. Oamenii s-au supus tuturor rigorilor, normelor, regulilor. O curte, un loc...țânțarii erau. Dramele, finalul și o dată zzzzz. Bzzz. Sau începe ploaia, când începe ploaia, gata, stop. Acasă, că n-avem aparatură din aia să reziste la ploaie. Hai, aplauze, acasă. Să nu se prăjească dispozitivele. Mulțumim, v-a plăcut? Da! Acasă. Au fost oameni care și-au luat bilet, știind că sunt departe, că sunt în străinătate și n-au cum să ajungă, dar au luat bilet din solidaritate. Au cerut să li se pună numele pe scaun.

Partea bună a pandemiei: timp mai mult cu cei dragi

Un lucru bun al ultimelor luni a fost că a stat mai mult lângă copii. Şi a înlocuit jocul de pe scenă cu joaca pe calculator. 

Maia Morgenstern, actriţă: Uite, ceva bun. Foarte bun. Nu mă pricep la o groază de tehnicități din astea, nu mă pricep că mi-e frică să nu stric. Împreună cu copiii mei, cu fiica mea cea mijlocie, am învățat, am avut o epifanie cu privire la răbdarea aproape dumnezeiască a unui copil de a mă învăța încă o dată, și încă o dată. Save, mave, teiv, că le pierzi. Și mi-a prins bine.

Maia Morgenstern și-a hrănit talentul și speranța în pandemie în fiecare zi. Nu degeaba numele ei înseamnă "luceafăr de dimineață" în limba germană, semn al unui nou început. Dincolo de nenorocire, de gri și moarte, întrevede ceva firav și luminos. 

Reporter: Aveți speranță? 

Maia Morgenstern, actriţă: O cultiv. Speranța o cultiv. Nu-mi plac finalurile, dar fericite să fie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Maia Morgenstern, dor de public şi de scenă. Actriţa şi-a hrănit talentul zi de zi, ca pentru marea premieră