Antena Meniu Search
x

Paris Fashion Week. Model: "Nu mai vedem zâmbetul sau fericirea oamenilor din cauza măştilor" | Video

Moda defilează la Paris în condiţii de pandemie. Celebrul eveniment Paris Fashion Week menţine tradiţia chiar si-asa. Dacă ediţiile de la Londra sau Milano s-au ţinut online, la Paris modelele vor urca pe podium cu măşti. La eveniment au ajuns si designeri romani, dar si reporterul Observator Alexandra Marin.

de Lucsandra Săndulescu

la 03.10.2020, 23:47

Vezi și
  • Săptămâna modei a început la Paris
  • Accesoriul universal este masca

Alexandra Marin, reporter Observator: "Am ajuns la Paris Fashion Week, prima săptămână a modei care se desfăşoară în condiţii normale, în plină pandemie. Asta după ce ediţiile din Londra şi din New York s-au desfăşurat exclusiv online, iar cea din Milano- jumătate online, jumătate fizic. Anul acesta însă, indiferent de culoarea sau de materialul care se poartă, există un accesoriu universal pe care toată lumea îl utilizează: masca de protecţie"

Armell este un model de talie internaţională şi nu a lipsit niciodată de la Paris Fashion Week. Este uimită de cât de puţini participanţi au putut ajunge în acest an.

Armelle Ndjee, model: "Este foartă multă linişte din cauza situaţiei COVID-19, dar sunt aici ca să le fiu alături tuturor designerilor. Trebuie să putăm mască şi nu e deloc bine pentru machiaj. Nu mai vedem zâmbetul sau fericirea oamenilor din cauza măştilor"

Printre designerii ale căror colecţii vor defila pe podiumurile din Capitala Franţei sunt şi Cătălin Botezatu şi Clara Rotescu.

Cătălin Botezatu, designer: "Era cât pe ce să nu aibă loc pentru că Parisul s-a deschis abia acum două săptămâni şi după cum ştiţi Franţa trece printr-o perioadă destul de grea"

Singura veste bună pentru pasionaţii modei este că preţurile sunt reduse.

Cătălin Botezatu, designer: "Chantilly-uri, dantele.poţi să crezi că astfel de produse sunt 50, 60, 70 de euro şi au ajuns la Paris fashion Week?"

Clara Rotescu, designer: "Fie designeri, fie industrie textilă, toate cumulate fac parte din industria de luxury şi deşi aceasta ar trebui să supravieţuiască tuturor timpurilor, totuşi extrem extrem de mult afectată"

Şi clienţii s-au înjumătăţit în acest an. O scădere uriaşă care a obligat marile case de modă să-şi mute colecţiile în online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri Mondene » Paris Fashion Week. Model: "Nu mai vedem zâmbetul sau fericirea oamenilor din cauza măştilor" | Video