Antena Meniu Search
x

Premiile UNITER: Florin Piersic și Maia Morgenstern, premiați pentru întreaga activitate

S-au decernat ,,Oscarurile teatrului românesc'', aseară, la Cluj-Napoca. Premiile UNITER au adunat sute de actori laolaltă. Sala Teatrului Naţional a fost plină, şi prin faţa spectatorilor s-au perindat nume sonore ale scenei.

de Redactia Observator

la 14.05.2019, 17:30

Vezi și

S-au decernat ,,Oscarurile teatrului românesc'', aseară, la Cluj-Napoca. Premiile UNITER au adunat sute de actori laolaltă. Sala Teatrului Naţional a fost plină, şi prin faţa spectatorilor s-au perindat nume sonore ale scenei. Juriul a ales cei mai buni actori în rolul principal şi cei mai buni regizori, iar Florin Piersic şi Maia Morgenstern au fost premiaţi pentru întreaga carieră. 

Seara a debutat triumfal. La 83 de ani, actorul Florin Piersic a primit premiul pentru întreaga carieră.

Şi Maia Morgenstern a fost premiată pentru întreaga activitate. Marea actriţă are la activ numeroase spectacole de teatru şi peste 30 de apariţii în filme.

Regizorul Cristian Pepino, scenografa Nina Brumuşilă şi criticul de teatru Doina Papp au fost, de asemenea, premiaţi pentru întreaga carieră. După lungi deliberări, juriul a decis că Andrei Huţuleac şi Ofelia Popii sunt cei mai buni actori în rol principal.

Premiul de Excelenţă a fost acordat teatrului independent UNTEATRU. Iar cea mai bună piesă românească din 2018 este ,,Matilda şi groparii''. Chiar principesa Elena a României i-a înmânat trofeul dramaturgului Stela Giurgeanu.

Gala Premiilor UNITER a ajuns la a 27-a ediţie. Iar oraşul Cluj-Napoca nu a fost ales întâmplător. Anul acesta, sărbătoreşte un moment deosebit, cu însemnătate istorică şi culturală: 100 de ani de la naşterea Teatrului Naţional din Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Premiile UNITER: Florin Piersic și Maia Morgenstern, premiați pentru întreaga activitate