Antena Meniu Search
x

Festivalul de la Veneția, desfășurat cu respectarea unor reguli stricte

Veneţia îşi revendică locul de capitală a cinematografiei. Şi dă startul primului eveniment cu prezenţă din pandemie. Este o ediţie dedicată femeilor. Opt regizoare sunt înscrise în cursa pentru Leul de Aur, iar Cate Blanchett este preşedintele juriului. Din juriu, trebuia sa facă parte și regizorul român Cristi Puiu, care s-a retras luna trecută. 

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 23:15

Vezi și
  • Regizorul român Cristi Puiu s-a retras din juriul Festivalului de la Veneția.

La distanţă şi cu feţele acoperite de măști. Aşa au păşit pe covorul roşu membrii juriului în frunte cu Cate Blanchett şi Matt Dillon. 

Regula se aplică, pentru următoarele 10 zile, tuturor. Spectatori şi staruri, toată lumea va purta mască afară şi în sală, iar rezervările se fac strict online. 

În plus, toţi invitaţii care vin din afara spaţiului Schengen trebuie să prezinte două teste COVID negative. Organizatorii celui mai vechi festival de film din lume speră să dea un exemplu și să transmită un mesaj: "Pandemia nu opreşte viaţa în loc". 

Alberto Barbera, directorul Festivalului de Film de la Veneţia: Fiind primii, simţim o oarecare responsabilitate. Ştim că Festivalul de la Veneţia este un fel de test pentru toată lumea şi totodată un experiment. 

Pentru a evita aglomeraţia, ceremonia de deschidere va fi difuzată live în cinematografele din Peninsulă. Pentru prima dată în 10 ani, festivalul va fi deschis de o producţie italiană. Drama familială "Lacci". 

Festivalul de Film de la Veneţia este primul mare eveniment de profil care are loc de la debutul pandemiei. Măsurile luate în contextul crizei sanitare au dus la anularea a numeroase evenimente artistice importante la nivel mondial, inclusiv a Festivalului de la Cannes. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Festivalul de la Veneția, desfășurat cu respectarea unor reguli stricte