Antena Meniu Search
x

Video Secretele unui cocktail de nota 10, explicate de Valentin Luca - unul dintre cei buni bartenderi români

Un Cuba Libre făcut acasă? Nu sună chiar rău, mai ales în vreme de pandemie. E preferabil, totuși, să apelăm la sfatul unui profesionist. Reporterul Observator Rosse Stan a făcut asta şi a aflat deja câteva secrete pentru un cocktail reuşit de la unul dintre cei buni bartenderi. Valentin Luca are de altfel şi titlul de campion mondial la Flair Bartending, obţinut în 2018.

Rosse Stan
de Rosse Stan

la 17.11.2020, 13:03

Vezi și
  • Valentin Luca este şi trainer şi creator de conţinut
  • Meseria de barman, mult mai complicată decât a mixa ingrediente

Când un pahar este gol, Valentin rezolvă problema. Nu pare să aibă la el toate ingredientele, dar ne-a spus că fără trusa cu ustensile nu pleacă niciodată de acasă. Întrebarea este: ce poate face cu ea?

Valentin Luca, bar expert: Bartending-ul se remifică în trei părţi. Partea de mixology, de preparat cocktailuri, partea de barista, de cafea, şi mai este partea de flair bartending, acolo m-am specializat eu pentru că este cea mai multă acţiune. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noroc cu tutorialele lui Valentin! TikTok este doar una dintre platformele pe care postează reţete simple, din trei ingrediente, pe care le poate face oricine. Dar pasionaţii de bartending îl văd şi în ipostaza de trainer.

În cât timp ar putea cineva să înveţe măcar o parte din ceea ce face el?

Valentin Luca, bar expert: Depinde foarte mult ce dexteritate ai. Programele noastre se întind pe o săptămână, șase ore intensive pe zi. Pleacă cu o rutină bine stabilită şi din acele 20-30 de mişcări poţi să îţi faci un moment în spatele barului.

Poate ne descurcăm mai bine la capitolul mixology. Mai ales că cei care îşi doresc să facă un cocktail acasă au nevoie doar de un pahar şi gheaţă. De restul se ocupă profesioniştii.

Valentin Luca, bar expert: Avem un program, un cocktail kit pe care îl trimitem la oameni acasă şi facem nişte şedinţe pe Zoom. Tu primeşti o cutiuţă acasă, cu toate ingredientele. Cu garnish, cu decor, cu tot ce ai nevoie. Ai nevoie de un pahar pe care sigur îl ai nişte gheaţă.

Nu este, însă, suficient să mixezi câteva ingrediente. Meseria de barman e mult mai complicată.

Valentin Luca, bar expert: Un barman profesionist ar trebui să ştie puţin din fiecare. Sport, politică, să ştie horoscopul, poate. E un bun ascultător. Asta ar fi mesajul pe care să îl dăm barmanilor. Să trateze oamenii ca pe oaspeţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri Mondene » Secretele unui cocktail de nota 10, explicate de Valentin Luca - unul dintre cei buni bartenderi români