Antena Meniu Search
x

Târgul de dulciuri din Arad, deliciul specialiştilor

Sfârşitul lunii le aduce arădenilor una dintre cele mai dulci surprize, respectiv Târgul de panificaţie şi cofetărie. Iubitorii dulciurilor pot admira şi degusta prăjiturile pe care maeştrii le-au pregătit. Trendurile anului 2019 în materie de desert sunt fără zahăr şi numai ingrediente naturale.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 18:51

Vezi și

Sfârşitul lunii martie le aduce arădenilor una dintre cele mai dulci surprize, respectiv Târgul anual de panificaţie şi cofetărie. Aşa că, de astăzi, iubitorii dulciurilor pot admira şi chiar degusta prăjiturile pe care maeştrii bucătari le-au pregătit. Trendurile anului 2019 în materie de desert sunt clare, fără zahăr şi numai din ingrediente naturale.

Anul acesta, 134 de participanţi din 22 de ţări au ales să-şi expună creaţiile la Arad. Cele mai impresionante lucrări expuse au fost cele din pastă de zahăr.

Artiştii au avut o temă impusă pe care au trebuit să o evoce în deserturi, dar şi în decoruri.

Specialiştii susţin că trebuie atenţie la absolut toate detaliile, pentru că toate au fost realizate din pastă de zahăr.

Chiar dacă suportul este unul artificial, polistiren sau carton, restul detaliilor trebuiesc făcute manual din pastă de zahăr.

Pentru a aduce în faţa juriului cele mai frumoase lucrări, artiştii zahărului au lucrat săptămâni, poate chiar luni.

Tendinţele anului - ciocolata şi fructele exotice

Pentru un rezultat de excepţie, concurenţii şi-au făcut documentarea din timp, iar lucrările lor reflectă aproape fidel tema impusă.

Maeştrii deserturilor s-au înscris şi în cursa pentru tortul anului, chiar dacă tema a fost una dificilă, respectiv realizarea unui tort dietetic, inovativ cu o denumire originală.

Concluzia târgului este că "mai bine în cantităţi mai mici şi sănătoase decât în porţii mari şi cu mult zahăr".

Tendinţele anului în materie de arome au la bază ciocolata şi fructele exotice. Şi cum deserturile raw-vegane sunt acum în trend, cofetarii vegani aduc în faţa pofticioşilor torturi pe bază de alge microscopice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Târgul de dulciuri din Arad, deliciul specialiştilor