Antena Meniu Search
x

Taylor Swift sparge topurile! Diva pop are cel mai vândut album al anului în SUA

Taylor Swift este artistul care a vândut anul acesta, în SUA, cele mai multe copii ale unui album.

Taylor Swift este artistul care a vândut anul acesta, în SUA, cele mai multe copii ale unui album, după ce vânzările celui de-al şaselea material de studio al său, „Reputation”, au depăsit cifra de 1 milion de copii în patru zile de la apariţie.

Lansat vineri, albumul „Reputation” a fost vândut, potrivit datelor Billboard, în 1,04 milioane de copii.

Pe poziţia secundă se află britanicul Ed Sheeran, care a vândut albumul „÷ (Divide)”, lansat în martie, în 919.000 de copii, până în prezent.

„Reputation” este şi cel de-al patrulea album al cântăreţei americane care a fost vândut în peste 1 milion de copii în decurs de o săptămână, după „1989”, „Red” şi „Speak Now”.

Începând cu anul 2012, doar Taylor Swift şi Adele au vândut în şapte zile un milion de copii din albumele lansate.

Cele două artiste deţin şi recorduri privind serviciile de streaming Spotify şi Apple Music. Se pare că „Reputation” va fi disponibil pe platformele online la finalul acestei săptămâni.

Cel mai nou disc al lui Swift va debuta pe primul loc în topul britanic al albumelor, după ce a fost vândut în 65.437 de copii, pe durata weekendului, scrie BBC. Este însă puţin probabil să îl detroneze pe Ed Sheeran.

„Divide” a fost vândut în 672.000 de copii în prima săptămână de la lansare, fiind al treilea cel mai rapid vândut album din istoria topului britanic, după „25” al lui Adele (800.000 de copii) şi „Be Here Now” al trupei Oasis (696.000 de copii). 

La succesul lui Sheeran a contribuit şi faptul că albumul a fost disponibil, încă de la lansare, pe platformele de streaming, reprezentând 12% din totalul vânzărilor.

La începutul acestei săptămâni, un reprezentant al Spotify a criticat decizia lui Swift de a amâna apariţia online a albumului, despre care ea a spus că ar încuraja piratarea.

Este aşteptat ca „Reputation” să debuteze pe primul loc şi în topul Billboard 200.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Taylor Swift sparge topurile! Diva pop are cel mai vândut album al anului în SUA