Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vedetele de la Hollywood care au îmbrăţişat religia ortodoxă

Tom Hanks şi Jennifer Aniston sunt doar o parte dintre vedetele care au îmbrăţişat religia ortodoxă, după momente cheie pe care le-au trăit.

de Redactia Observator

la 07.04.2018 , 14:40

Tom Hanks şi Jennifer Aniston sunt doar o parte dintre vedetele care au îmbrăţişat religia ortodoxă, după momente cheie pe care le-au trăit. În pragul celei mai importante sărbători pe care o are ortodoxia, am realizat un top al vedetelor despre care nici măcar nu v-aţi gândit cp aparţin acestei religii.

Chiar dacă a fost născut şi botezat în religia catolică, Tom Hanks a decis să treacă la ortodoxism după ce a cunoscut-o pe cea de-a doua soţie. Rita Wilson are origini bulgaro-greceşti. Actorul a mărturisit că s-a căsătorit în aceeaşi biserică în care a fost botezată soţia lui, iar copiii celor doi au primit taina botezului în aceeaşi cristelnită ca şi mama lor.

Tatăl actriţei Jennifer Aniston, actorul John Anthony Aniston, s-a născut cu numele Giannis Anastasakis în 1933, pe insula Creta. Şi cum a avut o influenţă importantă asupra educaţiei religioase a fiicei sale, îndrăgita Rachel, din serialul Friends, este membră a Bisericii Ortodoxe din Grecia.

Vezi și

Născut într-o familie cu rădăcini musulmane, cunoscutul regizor Emir Kusturica a trecut la ortodoxism în 2005, de Sf. Gheorghe, când a fost botezat în Biserica Ortodoxă sârbă şi a luat numele de Nemanja Kusturica. Deşi tatăl său era ateu, regizorul a motivat decizia de a se creştina cu tradiţia istorică a poporului sârb.

Mai multe surse susţin şi că actorul american CHRISTIAN BALE ar fi trecut la ortodoxie în urmă cu mai bine de 10 ani, după ce a întâlnit-o pe actuala soţie, sârboaica Sandra Blazic.

Şi tot o femeie l-a făcut şi pe liderul trupei Depeche Mode, David Gahan, să facă această schimbare. Este vorba de grecoaica Jennifer Sklias.

Actorul de comedie James Belushi  a crescut într-o familie de albanezi, tatăl său fiind un imigrant din sudul Albaniei, iar mama sa fiica unor imigranţi albanezi. Este membru al Bisericii Ortodoxe din Albania şi chiar a primit cetăţenia albaneză.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri Mondene » Vedetele de la Hollywood care au îmbrăţişat religia ortodoxă