Antena Meniu Search
x

Video Cum scăpăm de celulită: Cea mai eficientă tehnologie în lupta cu inestetica coajă de portocală

Toată lumea merge în perioada asta la plajă. Fie ca vorbim despre mare, sau despre alte zone. Iar doamnele vor să arate impecabil în costum de baie. Cum puteţi scăpa de celulită. aflaţi chiar acum, la rubrica medicală. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 28.06.2021, 09:21

Vezi și

Celulita e printre cele mai mari preocupări ale doamnelor în această perioadă.

Iar numărul clientelor la sala de sport, dar și la clinicile estetice a crescut considerabil după pandemie. Ce trebuie să știm însă este ca celulita apare imediat după 25 de ani și localizat, cel mai des pe fese și coapse, atunci când grăsimea străbate țesutul conjunctiv sub piele. Ce avem de făcut ca să scăpăm de aspectul de coaja de portocală, vedeți în materialul următor!

Peste 80 la sută dintre femei se confruntă cu celulita de-a lungul vieții, dar celulita poate afecta deopotrivă și femeile, și bărbații. Poate avea mai multe grade, de la un aspect ușor de coajă de portocală și până la zeci de depresiuni adânci, unde pielea este afectată sever. Cauza este una necunoscută, din păcate. Iar soluțiile încep, bineînțeles, cu sport și dieta.

Mihaela Șerban, terapeut: "Sportul combinat cu o dietă echilibrată, cu o dietă care să fie recomandată de un nutriționist, atunci când există și un exces ponderal. Nu sunt de ajuns însă când apare celulita, oricât de mult sport am face și o dietă foarte strictă, dieta mai bine pe o durată lungă de timp nu se lasă dusă, nu dispare. De ce se întâmplă? Practic nu sunt descoperite cauzele formării celulitei, este localizată, se presupune că sunt cauze hormonale, femeile sunt mai expuse versus bărbați".

Pe acelaşi subiect

Factorii genetici pot fi răspunsul, vârstă, factorii hormonali, dar și stilul de viață. Așa că tratamentul eficient are nevoie și de diferite tipuri de terapie. 

Cea mai eficientă tehnologie în lupta cu celulita

Mihaela Șerban, terapeut: "Cea mai eficientă tehnologie este pe bază pe radiofrecvență, care duce la diminuare până la dispariție. Mai ales dacă nu este foarte veche și persoana conlucrează în mod fericit cu terapeutul. Acționează la nivel profund asupra componentelor dermului, stratul de mijloc al pielii, pielea având trei straturi, acolo se formează celulita și acolo acționează și radiofrecvență. Sunt mai multe tipuri de radiofrecvență, însă se pare că radiofrecvență bipolară este cea mai de succes".

Aceasta este temperatura la care colagenul suferă modificări care ce duc la dispariția coajei de portocală de fapt, este temperatura la care colagenul își modifică orientarea fibrelor și atunci avem dispariția aspectului coajă de portocală. Tehnologia cu radiofrecevență vacum, infraroșu și role de masaj duce la dispariția celulitei, cele mai uzuale zone sunt fesele și coapsele. Grăsimea localizata se tratează diferit.

Mihaela Șerban, terapeut: "Ultrasunetul este un tip de unda care acționează la un volum precis și la o adâncime precisă fară să deranjeze vasele de sânge și țesutul conectiv și nervii din vecinătatea respectivă. Ultrasunetul localizat lucrează exact unde îmi doresc, fie că sunt mari sau mici zonele, deși este o undă caldă sunetul nu încălzește decât până într-un grad, 0.8 grade celsius, este o terapie non-invazivă total, cu rezultate rapide și bune. Este asistată de o cameră video pentru a avea control exact asupra ariei. Este o terapie complet non-invazivă".

Terapiile alternative includ substanțe anticelulitice că algele, cafeina, ginko biloba și ginseng, aloevera și uleiuri esențiale. Așadar, sport și dieta, în primul rând! Un stil de viață activ și renunțarea la fumat pot reduce apariția celulitei, dar nu și la dispariția ei. Terapiile cu ultrasunete și radiofrecvențe pot fi o alternativa rapidă pentru doamnele care vor un corp perfect pentru sezonul estival.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Observator Medical » Cum scăpăm de celulită: Cea mai eficientă tehnologie în lupta cu inestetica coajă de portocală