E vina ta, nu vina noastră, Nelu Tătaru!

De Ionela Gavriliu.
Publicat: 19.11.2020, 11:45.
Actualizat: 19.11.2020, 14:00

În noaptea în care zece oameni au ars pe un pat de terapie intensivă la Piatra Neamț, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus cu subiect și predicat: e vina noastră a tuturor.

Nelu Tătaru, declaraţie dată pe 14 noiembrie: „Pentru situaţia de 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Nelu Tătaru, repetă după mine:
"E vina mea că în primul val al pandemiei am oprit prăpădul cu prețul unor măsuri nepopulare. Dar acum, din cauza unor alegeri nenorocite, nu se mai poate.
E vina mea că nu bat cu pumnul în masă, ca șef al sistemului medical, să spun răspicat: dacă nu acționăm acum ferm, vor muri valuri de oameni care aveau șanse.
E vina mea că nu am explicat cetățenilor că, dorința lor de a trăi normal în ultimele luni ia șansa la viață a altora.
E vina mea că, de opt luni, mă duc ca un pompier cu o stropitoare la vâlvătăile din diferite spitale, doar ca exercițiu de imagine.
E vina mea că am fost chiar la spitalul din Piatra Neamț în luna aprilie. Degeaba.
E vina mea că mă supăr pe jurnaliștii incomozi și nu mai dau informații de interes public.
E vina mea că mare parte din populație nu crede sau nu vrea să creadă în coronavirus. Asta pentru că nu am explicat deciziile luate de-a lungul timpului. Da, e vina mea. Și vreau să facem ceva împreună să nu mai ajungem aici
".

Si abia când veți face acest exercițiu simplu de umilință, aveți dreptul să vă aliați cu noi într-o vină colectivă. "Noi" nu am fost și nu suntem ministru al Sănătății.

Nu e vina noastră că niște oameni au ars într-un spital. Nu e vina noastră că țara mocnește, plină de COVID.

Sau poate aveți dreptate, domnule ministru, și noi nu pricepem.

Întotdeauna e vina noastră ca murim.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.