Meniu LIVE
Search
x

Un italian vrea să devină primar într-o comună din Sibiu

Un italian vrea să cucerească o comună din Transilvania! Când a fost trimis să muncească în România nici nu ştia unde e ţara noastră pe hartă. Însă, odată ajuns în Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, s-a îndrăgostit pe loc de frumuseţea locurilor.

De Redactia Observator la 05.03.2020, 23:52
Vezi și
  • Lino Magliano e de 10 ani în România.
  • Italianul a obținut și cetățenia română.

Un italian vrea să cucerească o comună din Transilvania! Când a fost trimis să muncească în România nici nu ştia unde e ţara noastră pe hartă. Însă, odată ajuns în Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, s-a îndrăgostit pe loc de frumuseţea locurilor. După modelul românilor care candidează la funcţii publice în ţările de adopţie, vrea şi el să fie primar. 

Vorbeşte uşor stâlcit limba română, dar cu idei occidentale, Lino spune că vrea să revoluţioneze traiul în Porumbacu de Jos. 

LINO MAGLIANO, candidat la primărie: Amenzile se dau numai după ce se oferă oportunităţi omului. Că omul vine, i-ai dat amenda pentru că a aruncat gunoi, dar omul mă întreabă: N-am nici... unde să arunc gunoiul? 

Ca să ajungă la cârma comunei sibiene, trebuie să îi convingă pe localnici că nu este străin de problemele lor. 

Lino Magliano e specialist în construcţia de hidrocentrale. Acum 10 ani, firma italiană la care lucra l-a trimis în România. Trebuia să stea doar patru luni....

LINO MAGLIANO, candidat la primărie: Vin în România, nu ştiam nici unde era şi am urcat pe avion şi am venit. Mi-a plăcut de la prima vedere. Patru, cinci ani am umblat peste tot în România, şi în Moldova, Maramureş, peste tot. Şi Porumbacu-i Porumbacu şi îmi place destul de mult.

E cetăţean român cu acte, şi-a construit familie aici, iar la îndemnul prietenilor vrea să fie primar. 

LINO MAGLIANO, candidat la primărie: În primul rând, toată lumea spune, primarul trebuie să fie un bun gospodar. Eu le dau dreptate în mare parte. Cred că acum un bun primar trebuie să fie un bun manager.

Vestea ca italianul vrea să fie edil în comuna cu 3000 de oameni s-a răspândit repede. 

”Eu am o părere bună, să-l ajute Dumnezeu. Să se mai schimbe lucrurile, poate se mai face mai bine”, spune o localnică.

Cinci candidaţi şi-au anunţat până acum dorinţa de a fi primari. Aşa că lupta nu va fi una uşoară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Un italian vrea să devină primar într-o comună din Sibiu