Antena Meniu Search
x

Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla, postată de Ambasada Suediei pe Facebook

Ambasada Suediei la Bucureşti a postat pe pagina sa de Facebook secvenţa în care Helmut Duckadam apără patru penaltyuri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată de Steaua împotriva Barcelonei.

Helmuth Duckadam
Ambasada Suediei, postare cu subînțeles pe pagina de Facebook - gsp.ro

Ambasada Suediei la Bucureşti a postat pe pagina sa de Facebook secvenţa în care Helmut Duckadam apără patru penaltyuri în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată de Steaua împotriva Barcelonei.

Joi, la ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk le ceruse românilor să apere statul de drept şi Constituţia cu hotărârea lui Duckadam.

"Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu", a declarat Tusk la finalul discursului în limba română rostit cu ocazia ceremoniei de la Ateneu pentru marcarea preluării preşedinţiei Consiliului UE de România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În discurs s-au regăsit referiri la Mircea Eliade, la muzica lui George Enescu, la Nichita Stănescu, la Tristan Tzara, la Eugen Ionescu şi Andrei Pleşu, la performanţele sportivilor români, dar şi la prima maşină din familie, o Dacia. "Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. (...) România are puterea de a fascina şi de a încânta", a spus el.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Secvenţa cu penalty-urile apărate de Duckadam la Sevilla, postată de Ambasada Suediei pe Facebook