Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE după ce a publicat articolul "Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei"

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, unde a avut o întrevedere, miercuri, cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.05.2022, 14:59

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE
Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE - Mediafax Foto / Valentina Sarosi

Potrivit MAE, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea diplomatului rus după publicarea pe site-ul reprezentanţei diplomatice a articolului cu titlul "Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei şi sursa principală de dezinformare a lumii" şi în contextul altor luări de poziţie ale Ambasadei.

În cadrul întrevederii, Fota a atras atenţia că este "inacceptabilă" folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj "nepotrivit, ofensator şi provocator" la adresa României şi a NATO, alianţă din care ţara noastră face parte "ca urmare a deciziei sale democratic asumate".

De asemenea, a fost reamintit şi că, pe 22 aprilie, MAE a transmis o notă verbală prin care şi-a exprimat dezacordul, în scris, în termenii cei mai fermi, cu referire la declaraţiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind războiul din Ucraina (text intitulat "Despre război şi pace în Ucraina"), precizează sursa citată.

Oficialul român a atras atenţia şi asupra "modului dezumanizant şi neconform cu realitatea" în care e descris războiul din Ucraina, "pentru care partea rusă deţine întreaga responsabilitate", şi a reiterat îndemnul la maximă reţinere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor şi mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei Federaţiei Ruse.

Secretarul de stat a atenţionat din nou partea rusă că această conduită de comunicare publică reflectă "o abordare consecvent neconstructivă a relaţiei bilaterale din partea Ambasadei" şi a solicitat ca mesajele publice să se menţină în limitele prevăzute de Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, se mai arată în comunicatul transmis de MAE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE după ce a publicat articolul "Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei"