Antena Meniu Search
x

Video Avalanşă de promisiuni, în prima şedinţă a Guvernului Ciolacu: "O viziune pentru naţiune"

Un nou început, o nouă serie lungă de promisiuni. Pentru că acestea nu costă! În prima şedinţă a noului Executiv, Ciolacu şi miniştrii săi au promis că vor aduce inflaţia la o singură cifră, vor scădea preţurile la alimentele de bază şi vor creşte salariile. Ciolacu a vorbit despre un plan bine articulat, "o viziune pentru naţiune", însă realitatea de zi cu zi e alta şi le dă fiori românilor.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 07:45

Vezi și

Prima şedinţă a noului Executiv a început cu o avalanşă de promisiuni. În România va curge lapte şi miere...

Marcel Ciolacu, premierul României: Am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanțe. Reducerea prețurilor la alimente de baza, sprijinirea procesării de alimente, schema de susținere a industriei materialelor de construcţii, plus introducerea energiei verzi în firmele agricole.

Avalanşă de promisiuni, în prima şedinţă a Guvernului Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul României: Alături de acest demers avem alte măsuri ţintite, pentru a susţine agricultura, construcţiile şi energia.

Pe acelaşi subiect

Noul ministru al Economiei este sigur că Produsul Intern Brut va creşte. Promite şi noi locuri de muncă, dar şi salarii pe măsură. 

Radu Oprea, ministrul Economiei: Ne propunem să redresăm, să echilibrăm balanţa comercială, prin a produce cât mai multe materiale de construcții în România. Ne propunem să mai creem cel puţin 20 de mii de locuri de muncă noi. 

Inflaţia este coşmarul tuturor - al românilor şi al guvernanţilor. Însă premierul şi miniştrii săi promit că o vor aduce la un prag normal, iar preţurile vor scădea.

Radu Oprea, ministrul Economiei: Una dintre primele cauze care au generat inflaţia a fost tocmai aceasta a precarităţii lanţurilor de aprovizionare. Mai multă producţie în România înseamnă competiție mai mare şi va însemna preţuri scăzute. Deci inflaţia se va diminua.

Marcel Ciolacu, premierul României: Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază.  

Marcel Boloş, ministerul Finanţelor: Ţinta de reducere a inflaţiei este un alt obiectiv important pe care Guvernul României şi l-a propus, iar aici, fiind vorba de un mix de politici monetare şi politică fiscală.  Probabil săptămâna viitoare, vom avea întâlnirea inclusiv cu Banca Naţională a României.  

Marcel Ciolacu anunţă şi modificări importante la legea salarizării, dar şi în economie şi lansează un avertisment pentru angajaţii de la stat.

Marcel Ciolacu, premierul României: Statul român nu mai poate plăti, doar pentru ca bugetarii să vină la birou. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNNR şi nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării şi managementul companiilor de stat. Mandatul acestui guvern este despre reforme şi economii.

Câte dintre aceste promisiuni vor fi respectate... vom vedea în lunile următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Avalanşă de promisiuni, în prima şedinţă a Guvernului Ciolacu: "O viziune pentru naţiune"