Preşedintele USR: "Încă o zi neagră pentru România. Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat"
Preşedintele USR, Dan Barna, spune că prin modificarea articolului din Codul penal privind abuzul în serviciu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost dezinciminat, iar România nu mai este un stat democratic, ci un "stat autoritar".
Preşedintele USR, Dan Barna, spune că prin modificarea articolului din Codul penal privind abuzul în serviciu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost dezinciminat, iar România nu mai este un stat democratic, ci un "stat autoritar".
“Încă o zi neagră pentru România. Foarte simplu, PSD a dezincriminat abuzul în serviciu, Liviu Dragnea a fost condamnat pentru abuz în serviciu, Liviu Dragnea tocmai a fost dezincriminat. Practic, România, de astăzi, nu mai este o democraţie, este un stat autoritar sub conducerea lui Liviu Dragnea. În mod concret, Liviu Dragnea a fost condamnat de o instanţă, după 10 zile partidul său a modificat exact articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, astfel încât Liviu Dragea nu mai are nicio problemă penală în acest moment”, a spus Dan Barna.
El a mai explicat că Liviu Dragnea “a furat banii copiilor pentru partid”, iar partidul a decis că a fost firesc.
“Liviu Dragnea a furat banii copiilor pentru partid, iar partidul a spus foarte clar că acest lucru nu este ilegitim sau o infracţiune, ci este un lucru normal şi firesc să folosească banii copiilor sărmani pentru partid. În acest moment, România s-a îndepărat complet de ideea de stat de drept, este un stat pur autoritar şi singura perspectivă pe care o mai avem este aceea să punem în Constituţie ca penalii, persoanele condamnate penal definitiv, să nu mai poată să facă legi, pentru că iată ce ni s-a întâmplat. Aceste persoane au făcut legi şi şi-au şters pedeapsa prin decizia Comisiei juridice (Comisia specială pentru legile justiţiei – n.r.)”, a mai spus Barna.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în 21 iunie la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Ceilalţi inculpaţi în acest dosar au primit închisoare cu suspendare, cu excepţia fostului director executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, condamnată la trei ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată la completul de cinci judecători.
Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a adoptat, luni, modificarea articolului 297 din Codul penal cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, astfel că infracţiunea nu se pedepseşte dacă prejudiciul este până în salariul minim brut pe economie - 1.900 de lei. În plus, se consideră abuz în serviciu dacă scopul este de a obţine foloase materiale necuvenite pentru sine, soţ sau rude până la gradul II. În timpul dezbaterilor, deputatul PSD Oana Florea a propus abrogarea infraţiunii de abuz în serviciu.
Sursă: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰