Antena Meniu Search
x

Video Birourile-fantomă ale parlamentarilor pentru care primesc o sumă de până la 28.000 lei pentru funcţionare

Îi votăm o dată la patru ani. Avem aşteptări de la ei. Doar că nu prea îi cunoaştem. Peste 400 de senatori şi deputaţi are Parlamentul României şi, în teorie, fiecare cu propriul cabinet, unde votantul poate merge în audienţă.

de Redactia Observator

la 02.12.2020, 20:03

Vezi și
  • Unele sunt la fel de ascunse ca şi parlamentarii care le-au deschis.
  • Mulţi oameni nu ştiu nici care e exact rolul celor pe care i-au votat.

De 30 de ani votăm senatori şi deputaţi, dar îi cunoaştem mai puţin pentru munca lor, cât pentru scandalurile în care au fost implicaţi de-a lungul vremii. I-am putea cunoaşte la cabinetele din circumscripţii. Doar că sunt cam greu de găsit. Sau chiar nu sunt deloc.

Reporter: Dacă noi ne-am duce în faţa unui cabinet parlamentar şi am opri aleatoriu, pe stradă, câţiva oameni şi i-am întreba ce este acolo, credeţi că ar şti?

Bogdan Teodorescu, politolog: Nu! Sigur nu! Procente enorme din cetăţenii României nu ştiu cine este parlamentarul lor, nu au luat niciodată legătura cu el, nu i-au solicitat niciodată nimic!

Fiecare parlamentar are un birou în zona pe care o reprezintă. Primeşte din banii statului, lunar, o sumă forfetară care ajunge chiar şi la 28.000 lei pentru funcţionarea acestuia. Ajunşi în teren, am descoperit cabinete parlamentare ascunse la vedere, unde, în ciuda bannerelor mari care le semnalizau prezenţa, oamenii habar n-aveau despre ce e vorba. Unele cabinete sunt în case părăsite, au adrese încurcate sau fără nicio placă pe care să scrie simplu "birou de parlamentar".

Radu Delicote – politolog: Legea spune că la sfârşitul fiecărei săptămâni, deputatul sau senatorul trebuie să fie în teritoriu, să organizeze acele audienţe parlamentare. Ei bine, de cele mai multe ori, acele cabinete sunt închise tocmai pentru că societatea cu pricina nu pune presiune, nu îl trage de mânecă, "Săptămâna asta concret ce ai făcut tu pentru mine?".

Sondajele arată că doar 3% dintre cetăţenii cu drept de vot au încredere în Parlament. 35% au puţină încredere pe când 26% nu au deloc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Birourile-fantomă ale parlamentarilor pentru care primesc o sumă de până la 28.000 lei pentru funcţionare