Search
x
Meniu

Guvernul Dacian Cioloș a primit votul Parlamentului. 389 de voturi pentru

la 17.11.2015, 15:41

Votul pentru Guvernul Dacian Cioloș s-a încheiat în Parlamentul României. Cel mai probabil, Guvernul va trece fără probleme, având în vedere că PSD, PNL, UDMR și UNPR au anunțat că vor vota Executivul.

Reclamă

Votul pentru Guvernul Dacian Cioloș s-a încheiat în Parlamentul României. Cel mai probabil, Guvernul va trece fără probleme, având în vedere că PSD, PNL, UDMR și UNPR au anunțat că vor vota Executivul.

Reclamă

UPDATE 15:45 Varujan Pambuccian: "Premierul desemnat a dat dovadă de responsabilitate. Aseară am văzut-o pe Ana Pauker și ați votat-o (către Comsiile juridice care au avizat-o pozitiv pe Cristina Guseth, n.red). Vorbea gîngav și ați votat-o! Am încredere în cel care v-a desemnat, pentru că s-a dovedit a fi o decizie înțeleaptă. Prin ceea ce a făcut domnul Cioloș a dovedit responsabilitate și îl felicit (pentru retragerea Cristinei Guseth de la Justiție)".

Kelemen Hunor, președinte UDMR: "Avem o misiune extrem de dificilă, deși aparent e simplă. Vom da un vot de încredere Guvernului Cioloș. Este vorba de un program de guvernare scurt, dar clar, care sunt realizabile. Avem noroc cu CV-urilor unor miniștri care sunt mai consistente decât tot programul de guvernare. Suntem conștienți că într-un an nu se pot face minuni. Așteptăm decizii guvernamentale și măsuri prin care creșterea economică va fi simțită de fiecare cetățean. Azi veți avea voturile noastre. Așteptăm un dialog și sincer pentru proiectele dumneavoastră și punctul vom decide."

Reclamă

Călin Popescu Tăriceanu: "Constat că PSD rămâne la Putere, iar PNL își manifestă intenția de a fi critic la adresa guvernării, deci să rămână în Opoziție. Deci nu s-a schimbat nimic. Vă bucurați de aprecierea mea pentru modul în care v-ați îndeplinit obligațiile la București și la Bruxelles. Dar trebuie să știți că persoana dumneavoastră este parte a unui plan elaborat acum un an care și-a propus să înlăture un guvern instalat democratic. Acest plan urmărește anihiliarea justiției și a statului de drept. În România sub pretextul combaterii corupției s-a constituit un cartel instituțional neconstituțional: SRI-DNA. În România, contrar legii, serviciile secrete și-au infiltrat agenți acoperiți în justiție și în politică. În România, prezumția de nevinovăție este anulată de DNA care creează o presiune publică inacceptabilă asupra judecătorilor. DNA anchetează oportunitatea deciziilor politice. Tehnocrația ucide democrația. Grupul parlamentar al ALDE nu va vota Guvernul Cioloș. Vreau să-l felicit pe domnul premier că a retras candidatul de la Ministerul Justiției".

Reclamă

UPDATE 14:20 Gorghiu: PNL va vota Guvernul Cioloș

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că parlamentarii liberali vor vota Guvernul Cioloș, motivând că au încredere că reprezintă o soluție de ieșire din criză.

"Alegem astăzi o soluție cerută de cetățeni. PNL crede în această soluție cu toate sincopele în formarea echipei. Este nevoie de o reformă serioasă a partidelor pentru ca acestea să se poată încărca cu voința și puterea de schimbare, de împrospătare. Alături de grupurile parlamentare, PNL va vota noul Guvern, pentru că avem încredere că este o formulă bună și o soluție pentru această ieșire din criză. (...) Domnule prim-ministru, veți avea în PNL un partener loial în toate măsurile bune pe care le veți lua, dar veți avea și o voce critică și sinceră atunci când vom considera că trebuie spuse adevăruri mai puțin favorabile Cabinetului dumneavoastră. Am convingerea că în mandatul Guvernului Cioloș vor fi reparate sau măcar stopate o parte dintre abuzurile Guvernului Ponta", a afirmat marți Gorghiu în plenul Parlamentului, unde este prezentat și votat Cabinetul Cioloș.

Reclamă

Ea a amintit că este pentru a treia oară în ultimii 25 de ani când Parlamentului îi este propus un guvern tehnocrat.

"Este a treia oară în 25 de ani când Parlamentul este chemat să învestească un guvern tehnocrat după Cabinetele cu premieri apolitici Stolojan și Isărescu. De fiecare dată specialiștii independenți au guvernat într-o perioadă de criză, o perioadă de maximum un an înaintea alegerilor.(...) În 1991 am avut loc o criză socială. În 2000 a avut loc o criză a managementului politic. Astăzi avem de a face cu o criză în toată clasa politică", a mai spus Gorghiu.

Copreședintele PNL consideră că, deși oamenii nu mai sunt în stradă, "nemulțumirea este tot acolo", și că marele câștig al acestei situații este că PSD nu mai deține puterea.

Reclamă

"Partidele, care astăzi răsuflă ușurate că nu mai văd oameni în stradă, greșesc. Greșesc și vor pierde în continuare credibilitatea pe care o mai au. O spun cu regret și cu convingerea că partidele politice sunt o componentă esențială a democrației într-un stat. Nu mai sunt români în stradă (...), dar nemulțumirea este tot acolo. O altă realitate, una îmbucurătoare, este că PSD a pierdut puterea. Marele câștig al acestei schimbări de Guvern este că PSD nu mai deține frâiele și pârghiile Guvernului. Abuzul guvernamental și folosirea banului public în scop electoral pot fi de astăzi stopate", a adăugat Gorghiu.

Ea susține că "începând de astăzi se poate creiona un cadru transparent nou cu o distribuție echilibrată a resurselor către administrația locală" și are speranța că "acest guvern va înțelege să facă acest lucru".

Reclamă

"PNL nu a propus un guvern politic, nu a cerut niciun post de ministru în acest Cabinet Cioloș, nu a solicitat niciun avantaj politic. Doar dacă ești un partid născut în 1875, ca PNL, trecut prin toate, poți să faci această opțiune în mod credibil", a arătat Gorghiu.

___________________________________________________________

Declaraţiile premierului desemnat Dacian Cioloș:

"Sunt pe deplin conștient că așteptările sunt uriașe și vom face tot ce e cu putință să le răspundem. Aduc un gând bun victimelor și familiilor celor din clubul Colectiv. Tragedii precum cea de acolo nu trebuie să se mai întâmple niciodată. Iar pentru asta trebuie să eliminăm cauzele. Corupția. Sarcina acestui Guvern este de a pune bazele unei transformări structurale. Ne asumăm un număr de măsuri pe care să le ducem la îndeplinire în dialog cu societatea și cu forțele politice. Ne asumăm o guvernare pe trei principii fundamentale: transparență, responsabilitate și deschidere la dialog. Subliniez sprijinul Executivului pentru lupta anti-corupție. Urmează un an greu cu numiri importante în Justiție și în Parchete. Numirile vor fi ghidate doar de competență și integritate. Vom susține relansarea durabilă a creșterii economice și a investițiilor. Avem mari restanțe în privința fondurilor europene pe care vom încerca să le absorbim. Nu vom putea face minuni, dar vom urmări finalizarea a cât mai multor proiecte majore. Nu ne dorim și nu putem să înlocuim clasa politică. Momentele în care se apelează la guverne de experți sunt excepționale. Noi nu putem guverna fără dumneavoastră. Ne dorim să creem premisele unui nou proiect de dezvoltare accelerată a României. Dumneavoastră, partidele politice veți continua să clădiți o țară care să-i facă pe cei plecați să se întoarcă".

Reclamă

Votul este secret cu bile. Parlamentul acordă votul de încredere cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Componenţa Cabinetului este următoarea: viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Grigore Borc, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - Vasile Dâncu, Ministerul Afacerilor Externe - Lazăr Comănescu, Ministerul Afacerilor Interne - Petre Tobă, Ministerul Apărării Naţionale - Mihnea Ioan Motoc, Ministerul Finanţelor Publice - Anca Dana Dragu Paliu, Ministerul Justiţiei - Raluca Alexandra Prună, Ministerul Fondurilor Europene - Aura Carmen Răducu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Achim Irimescu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Claudia Ana Moarcăş, Ministrul Energiei - Victor Vlad Grigorescu, Ministerul Transporturilor - Marian Dan Costescu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor- Cristiana Paşca Palmer, Mnisterul Sănătăţii - Patriciu Achimaş-Cadariu, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Adrian Curaj, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională - Marius-Raul Bostan, Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu, Ministerul Tineretului şi Sportului - Elisabeta Lipă, Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social - Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni - Dan Stoenescu, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul - Ciprian Bucu, Şeful Cancelariei Primului Ministru - Ioan Dragoş Tudorache.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Reclamă
Reclamă
Citește și
recomandari pe a1.ro
Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 ani. Celebrul actor a decedat din cauza unui accident la ski
Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 ani. Celebrul actor a decedat din cauza unui accident la ski
Top știri
Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia, era căsătorită cu un poliţist. Soţul său a fost ultima persoană cu care a vorbit
1
Eveniment • ieri la 12:10

Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia, era căsătorită cu un poliţist. Soţul său a fost ultima persoană cu care a vorbit

Adela, poliţista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia, era căsătorită cu un poliţist. Soţul său a fost ultima persoană cu care a vorbit
EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"
2
Eveniment • pe 18.01 la 19:49

EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"

EXCLUSIV. Tatăl Raisei povesteşte clipele după tragedie: "Ţipam la ei că mi-au omorât copilul. Mi-au spus să termin cu circul"
Cu cât se vând pe internet bancnotele de 20 de lei
3
Fii Observator • pe 18.01 la 11:12

Cu cât se vând pe internet bancnotele de 20 de lei

Cu cât se vând pe internet bancnotele de 20 de lei
O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6.7 milioane de Euro la gaze
4
Eveniment • ieri la 18:36

O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6.7 milioane de Euro la gaze

O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6.7 milioane de Euro la gaze
Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România: De 16 ani nimeni nu a mai locuit în ele
5
Eveniment • ieri la 07:37

Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România: De 16 ani nimeni nu a mai locuit în ele

Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România: De 16 ani nimeni nu a mai locuit în ele
RECOMANDĂRI
EXCLUSIV. Reportaj Observator din Doneţk, butoiul cu pulbere al Europei: Atmosferă de război iminent în Mariupol
Exclusiv Observator • la 19:48
Video

EXCLUSIV. Reportaj Observator din Doneţk, butoiul cu pulbere al Europei: Atmosferă de război iminent în Mariupol

Rusia ar putea să atace în orice moment Ucraina. Este anunţul care dă fiori Europei şi vine de la Casa Albă. Ucrianenii...

EXCLUSIV. Reportaj Observator din Doneţk, butoiul cu pulbere al Europei: Atmosferă de război iminent în Mariupol
Adela, polițista care s-a împușcat la Strehaia
Eveniment • la 21:21
Foto

Ce spun apropiații despre polițista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia: "Adela era într-o depresie adâncă. Se simțea bolnavă"

Ce spun apropiații despre polițista de 25 de ani care s-a sinucis în gara din Strehaia: "Adela era într-o depresie adâncă. Se simțea bolnavă"
Cod Rutier 2022. O nouă propunere de modificare îi revoltă pe şoferi: "Sub nicio formă, este inutilă!"
Auto • la 20:20
Video

Cod Rutier 2022. O nouă propunere de modificare îi revoltă pe şoferi: "Sub nicio formă, este inutilă!"

Cod Rutier 2022. O nouă propunere de modificare îi revoltă pe şoferi: "Sub nicio formă, este inutilă!"
Raed Arafat: "Azi am depăşit 500 de cazuri în secţiile ATI, capacitate încă există". Ce spune şeful DSU despre introducerea de restricţii suplimentare
Sanatate • la 21:11

Raed Arafat: "Azi am depăşit 500 de cazuri în secţiile ATI, capacitate încă există". Ce spune şeful DSU despre introducerea de restricţii suplimentare

Raed Arafat: "Azi am depăşit 500 de cazuri în secţiile ATI, capacitate încă există". Ce spune şeful DSU despre introducerea de restricţii suplimentare
PARTENERI
Cine este poliţista care s-a împuşcat în cap în această dimineață. Adela Loredana avea 25 de ani şi se căsătorise cu doar câteva luni în urmă / FOTO
spynews.ro
Cine este poliţista care s-a împuşcat în cap în această dimineață. Adela Loredana avea 25 de ani şi se căsătorise cu doar câteva luni în urmă / FOTO
Record de infectări în Israel, autoritățile pregătesc o măsură radicală. Anunțul face inconjurul lumii
libertatea.ro
Record de infectări în Israel, autoritățile pregătesc o măsură radicală. Anunțul face inconjurul lumii
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
bzi.ro
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
bzi.ro
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2022. Gemenii au de luat o decizie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2022. Gemenii au de luat o decizie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
'Te bat de faci pe tine și te calc cu mașina!'- Ce s-a aflat despre polițistul care a spulberat-o pe Raisa
gandul.ro
'Te bat de faci pe tine și te calc cu mașina!'- Ce s-a aflat despre polițistul care a spulberat-o pe Raisa
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
prosport.ro
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Povestea inginerului care a ajutat „mai mult inconștient decât conștient” la prinderea Ceaușeștilor. Cum a primit cu forța statutul de luptător cu rol determinant în Revoluție
Ziare.com
Povestea inginerului care a ajutat „mai mult inconștient decât conștient” la prinderea Ceaușeștilor. Cum a primit cu forța statutul de luptător cu rol determinant în Revoluție
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
redactia.ro
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
Grettell Valdez, probleme grave de sănătate. Actrița și-ar putea pierde degetul din cauza cancerului
tvhappy.ro
Grettell Valdez, probleme grave de sănătate. Actrița și-ar putea pierde degetul din cauza cancerului
Gestul făcut de două jurnaliste, după ce au primit avansuri în timpul unui interviu. ”Așa nu merge”
GSP
Gestul făcut de două jurnaliste, după ce au primit avansuri în timpul unui interviu. ”Așa nu merge”
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
money.ro
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
„Făceam numai nenorociri!”. Anamaria Prodan, mai sinceră ca niciodată. Dezvăluiri incendiare ale vedetei: „Nu suport singurătatea!”
as.ro
„Făceam numai nenorociri!”. Anamaria Prodan, mai sinceră ca niciodată. Dezvăluiri incendiare ale vedetei: „Nu suport singurătatea!”
Anamaria Prodan, dezvăluiri despre cel mai negru coşmar: „Am avut viaţa ameninţată!”. Cine a apărat-o: „Dacă spun, este şoc!”
as.ro
Anamaria Prodan, dezvăluiri despre cel mai negru coşmar: „Am avut viaţa ameninţată!”. Cine a apărat-o: „Dacă spun, este şoc!”
Valoarea de piață a companiei Sony a scăzut cu 20 de miliarde de dolari într-o singură zi. De ce a fost afectată după ce Microsoft a cumpărat Activision
UseIT
Valoarea de piață a companiei Sony a scăzut cu 20 de miliarde de dolari într-o singură zi. De ce a fost afectată după ce Microsoft a cumpărat Activision
Superbet
Jocuri mitologice cu mega șanse de câștig și premii sălbatice (p)

Jocuri mitologice cu mega șanse de câștig și premii sălbatice (p)

Jocuri mitologice cu mega șanse de câștig și premii sălbatice (p)
Observator de bine
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • ieri la 18:27
Video

Observator de bine, 19 ianuarie 2022. Anamaria Vartolomei a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere

Observator de bine, 19 ianuarie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Observator de bine, 19 ianuarie 2022. Anamaria Vartolomei a primit premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Premiilor Lumiere
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • pe 18.01 la 17:51
Video

Observator de bine, 18 ianuarie 2022. Dacia se situează în top 5 cele mai vândute maşini din zece ţări europene

Observator de bine, 18 ianuarie 2022. Dacia se situează în top 5 cele mai vândute maşini din zece ţări europene
Mihaela Donosa
Observator de bine • pe 17.01 la 17:09
Video

Observator de bine, 17 ianuarie 2022. Un jandarm a returnat un porfotel cu 9.000 de lei, găsit pe pârtie

Observator de bine, 17 ianuarie 2022. Un jandarm a returnat un porfotel cu 9.000 de lei, găsit pe pârtie