Antena Meniu Search
x

Ce au discutat liderii coaliţiei de guvernare în ședintă. Dan Barna: ''Angajament că vorbim de o nouă lege a pensiilor"

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pensiile s-au aflat printre temele discutate marţi de liderii coaliţiei de guvernare.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 22:42

Ce au discutat liderii coalitiei
Ce au discutat liderii coalitiei - Hepta

"Am discutat mai mult pe PNRR, am detaliat, am mai clarificat câteva aspecte", a declarat, la finalul şedinţei, vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR. Acesta a susţinut că nu a fost o petrecere la reuniunea coaliţiei, în condiţiile în care marţi a fost ziua de naştere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Vicepremierul Dan Barna a catalogat discuţia din cadrul coaliţiei guvernamentale drept "foarte bună". "Cea mai mare parte a discuţiei a fost legată de PNRR, suntem pe ultima turnantă practic, luni va fi transmis la Comisie. S-au mai reglat nişte detalii foarte importante, sunt optimist", a spus liderul USR PLUS, potrivit Agerpres.

El a menţionat că nu s-a abordat chestiunea majorării alocaţiilor pentru copii. Atenţionat că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat la şedinţa PNL că proiectul legii pensiilor nu a fost prezentat la Bruxelles aşa cum arată în România, Barna a spus: "În momentul acesta este şi concluzia la care am ajuns în discuţia coaliţiei. E foarte clar - şi acesta este un angajament faţă de Comisie - că vorbim de o nouă lege a pensiilor".

El a susţinut, totodată, că nu a auzit "niciun fel de reproş" în discuţia de marţi. "Dar, sunt lucruri care au trebuit să fie clarificate, legate de programarea plăţilor, legate de modalitatea în care structurăm această alocare a celor aproape 30 de miliarde între împrumuturi şi granturi, sunt chestiuni pe care ar trebui să le reglăm datorită feedback-ului primit de la Comisie", a completat vicepremierul Barna.

Pe acelaşi subiect

Reacţia premierului după imaginile apărute din Parlament

Şi premierul Florin Cîţu a afirmat că nu a participat la o petrecere, ci la şedinţa coaliţiei. Acesta a adăugat că nu are informaţii că ar fi avut loc în acelaşi timp o masă festivă. Întrebat ce prevede Hotărârea de Guvern referitoare la mesele festive, nunţi, botezuri, adică dacă se pot face în această perioadă, Florin Cîţu a răspuns: "De la 1 iunie". "Se pot face şi în această perioadă. Cu mască. (...) Nu pot să comentez ceva ce n-am văzut", a explicat premierul.

Întrebat dacă se va păstra stagiul minim de cotizare la pensie sau va creşte, prim-ministrul a specificat că "legea pensiilor o să fie publicată, o să fie în transparenţă, sunt mai multe etape".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ce au discutat liderii coaliţiei de guvernare în ședintă. Dan Barna: ''Angajament că vorbim de o nouă lege a pensiilor"