Antena Meniu Search
x

Video Ce șanse are Guvernul Cioloș să treacă de votul Parlamentului. Aritmetica parlamentară și calculul USR

După ce negocierile cu foştii parteneri de coaliţie au eşuat, Dacian Cioloş a depus în Parlament listă cu miniştri doar de la USR. Şi face apel la responsabilitatea fiecărui senator şi deputat în parte. Doar că loc de discuţii nu prea e cu nimeni, în condiţiile în care şi social-democraţii, şi cei de la AUR s-au opus de la început unui guvern condus de Dacian Cioloş.

de Redactia Observator

la 18.10.2021, 19:39

Vezi și

Dacian Cioloş, premier desemnat: ”E un cabinet de criză cu oameni determinaţi”.

Şi cu şanse minime să treacă de Parlament. Dacian Cioloş are nevoie de 234 de voturi ca să devină premier. Cum negocierile cu PNL şi UDMR n-au dus nicăieri, iar aliaţii de moţiune, PSD şi AUR, spun că n-au de gând să-l voteze, premierul desemnat poate conta doar pe voturile USR”

Dacian Cioloş, premier desemnat: ”Eu sper să fie votat de mai mult de 80 de parlamentari”.

Însă cum soluţii politice n-are, face apel la simţul răspunderii.

Pe acelaşi subiect

Dacian Cioloş, premier desemnat: ”Nu e momentul de jocuri politice”.

Dacian Cioloș, voturi în Parlament doar pentru a deconda electoral criza sanitară

Doar că tocmai un astfel de joc l-ar putea face premier. Dacian Cioloş ar putea fi votat, doar ca să fie scos ţap ispăşitor în primăvară. Şeful USR ar fi astfel doar un premier de sacrificiu care va deconta electoral criza sanitară şi pe cea energetică.

Dacian Cioloş, premier desemnat: ”Soluţia noastră e cea care avantajează pe toată lumea și politic, și social, şi economic”.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: ”În principiu, decizia noastră este că nu, evident. Poate îi votează cei de la PNL”.

Guvernul propus de USR are 18 miniştri

Europarlamentarul Dragoş Pîslaru ar urma să conducă Ministerul de Finanţe. La Interne ar trebui să fie fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, iar de portofoliul de la Externe ar urma să fie responsabil Dan Barna. Stelian Ion, cel de la care s-a declanşat criza politică după ce fost demis de Florin Cîţu, s-ar întoarce la Justiţie. Deputatul Nicu Fălcoi ar urma să preia ministerul Apărării. Energia i-ar reveni deputatului Cristina Prună. Iar la Sănătate s-ar întoarce Ioana Mihăilă. 

Miniștrii Guvernului Cioloș, audiați marți în Parlament

Toţi 18 vor fi audiaţi mâine în Parlament, iar votul final pentru Guvernul Cioloş 2 va fi dat miercuri.

Florin Roman, şef interimar Camera Deputaţilor: ”Se putea să avem nominalizări mai bune. Dar îl văd acolo pe Drulă de care mi-a plăcut, dar şi pe Ioana Mihăilă de care nu mi-a plăcut deloc”.

Optimist, Dacian Cioloş a anunţat deja câteva măsuri urgente: decalarea anului şcolar, acces în spaţii închise doar cu certificat verde, sancţiuni pentru medicii antivaccinişti şi eliminarea indemnizaţiei de concediu de carantină pentru cei care nu s-au imunizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ce șanse are Guvernul Cioloș să treacă de votul Parlamentului. Aritmetica parlamentară și calculul USR