Antena Meniu Search
x

Ce spune președintele Iohannis despre tânărul care a murit după Saga Festival: O tragedie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este o tragedie faptul că un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, iar alte persoane au avut nevoie de spitalizare, iar organizatorii ar trebui să fie mai fermi.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 16:12

Ce spune președintele Iohannis despre tânărul care a murit la Saga Festival din cauza drogurilor O tragedie
Ce spune președintele Iohannis despre tânărul care a murit la Saga Festival din cauza drogurilor O tragedie

Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un pic mai fermi, dar şi aici dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie, însă şi educaţia are nevoie de supraveghere şi sunt foarte bucuros că domnul mimistru de Interne mă însoţeşte în această delegaţie.

Noi avem instituţii care se ocupă de aceste chestiuni şi sper să ajungem la o organizare mai bună pentru a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre subiect după vizită de marţi la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Buzău.

Un tânăr mort, 13 persoane în spital şi peste 100 de dosare penale. Este bilanţul celor 3 zile de Saga Festival din Capitală.

Zeci de persoane au avut probeleme medicale din cauza consumului de droguri, asta cu toate că organizatorii evenimentului ar fi intensificat controalele la intrarea pe Arena Naţională. Chiar Agenţia Naţională Antidrog ar fi fost prezentă la concert. Au fost înregistrate 89 de apeluri la 112.

În cele trei nopţi de festival au participat 150.000 de persoane, 97 de persoane au avut probleme medicale, iar 13 perspoane au ajuns la spital: 5 în stop cardio-respirator şi 1 tânăr decedat în ambulanță.

Poliţiştii au deschis peste o sută de dosare pentru trafic şi consum de droguri, port de obiecte periculoase, precum şi de furt calificat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ce spune președintele Iohannis despre tânărul care a murit după Saga Festival: O tragedie