Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cifrele din spatele summit-ului de la Sibiu

România a fost, pentru o zi, centrul Europei. Summit-ul de la Sibiu s-a încheiat cu aprecieri şi mesaje impresionante din partea liderilor europeni. Dar dincolo de grandoarea evenimentului, au fost forţele de ordine. Mereu pregătite să intervină.

de Redactia Observator

la 10.05.2019 , 21:58

România a fost, pentru o zi, centrul Europei. Summit-ul de la Sibiu s-a încheiat cu aprecieri şi mesaje impresionante din partea liderilor europeni. Dar dincolo de grandoarea evenimentului, au fost forţele de ordine. Mereu pregătite să intervină. 24 de ore au avut în vizor fiecare metru din jurul delegaţiilor, din aer, ori de la sol.

Peste 30 de lunetişti au fost pregătiţi special pentru ziua istorică a Summit-ului de la Sibiu. Sunt militarii din umbră care, într-o eventuală situaţie de urgenţă, ar fi putut doborî obiective în mişcare de la peste un kilometru distanţă. 

Peste 1.000 de poliţişti şi 500 de jandarmi, mobilizaţi pentru summit-ul de la Sibiu

Vezi și

Lunetiştii de aici supraveghează întreaga Piaţă Mare, toate clădirile care se află în această zonă, iar oamenii, proprietarii acestor clădiri, au fost informaţi că nu au voie să stea în dreptul geamurilor mai mult de câteva secunde.

Aproape o mie de poliţişti, peste 500 de jandarmi, dar şi peste o sută de ofiţeri sub acoperire ai SPP sau SRI au supravegheat oraşul. Şi NATO a trimis un avion suplimentar în spaţiul nostru aerian. 

În jurul hotelurilor unde au fost cazaţi oficialii, au fost mai multe echipaje anti-tero pentru misiuni de detectare a bombelor. Cu ajutorul unui robot, orice bagaj suspect a fost scanat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primăria Sibiu, renovată cu 2,5 milioane de lei pentru summit

Au fost luni întregi de pregătire şi una dintre cele mai mari mobilizări ale dispozitivelor de securitate. Liderii europeni au plecat impresionaţi. 

Fiecare oficial a primit un cadou special, cu obiecte tradiţionale, în valoare de 350 de lei, bani oferiţi de municipalitate.

Primăria a fost renovată cu două milioane şi jumătate, iar decorurile din interior au costat aproape 140 de mii de lei. Întregul centru a căpătat, pentru o zi, o nouă faţă. 

La finalul zilei, liderii europeni au avut parte de un festin, cu viţel în sos de ton, biban de mare şi multe alte preparate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri politice » Cifrele din spatele summit-ului de la Sibiu