Antena Meniu Search
x

Video Ciucă și Ciolacu au "uitat" să-l ia și pe noul ministru al Apărării la fabrica de blindate. Cum explică premierul absența lui Tîlvar

La numai două zile de la numirea lui în funcţie, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a fost uitat de premier şi de președintele Camerei Deputaților. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers într-o vizită oficială la fabrica de blindate, fără ministrul Apărării. Întrebat de motivul absenţei noului ministru, premierul Nicolae Ciucă le-a spus jurnaliştilor că la mijloc ar fi vorba de o încurcătură.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 14:02

Vezi și

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu liderul PSD Marcel Ciolacu au vizitat miercuri fabrica IVECO Defence Vehicles din judeţul Dâmboviţa,care livrează camioane pentru armata română. Întrebat de ce la eveniment nu a participat şi noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, Ciucă a spus că a fost o chestiune de necorelare, pentru că a crezut că îl va anunţa preşedinte Ciolacu, iar liderul PSD a considerat că-l anunţă premierul. 

Ciucă și Ciolacu au "uitat" să-l ia pe noul ministru al Apărării la uzina IVECO Defence Vehicles

”Domnul ministru abia a reuşit să preia portofoliul, ieri. A fost o chestiune de necorelare între noi; am crezut că îl anunţă domnul preşedinte Ciolacu, dânsul a considerat că-l anunţ eu. Sincer, eu m-am gândit că poate este bine să vedem şi la nivelul de lideri şi politic toată această întreprindere de aici, astfel încât pe baza strategiei care se pregăteşte la nivelul Ministerul Economiei să luăm decizia politică prin care să reorientăm industria de apărare”, a spus premierul, după vizită. 

Nicolae Ciucă a mai spus că ministrul Apărării va veni la IVECO împreună cu ministrul Economiei atunci când vor considera că este necesar să discute elemente tehnice specifice celor două ministere. "Pentru noi a fost important să vedem partea de viitor a ceea ce urmează să se desfăşoare pentru a putea să luăm decizii în concordanţă cu ceea ce avem de făcut pentru industria de apărare", a conchis Ciucă.

Pe acelaşi subiect

Cine este Angel Tîlvăr, noul ministerul al Apărării

Angel Tîlvăr a terminat în 2004 Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, fiind Profesor, Limbă şi Literatura Engleză. În 1981- 1985 a urmat Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine   Limbi străine, Pedagogie, în 1993-1995, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative - Ştiinţe Politice, Comunicare, Relaţii Internaţionale. A fost Bursier Socrates în 1999, iar în 2003 - 2004 a urmat un curs la Colegiul National de Apărare ”Mihai Viteazul”. În 2012 a urmat un curs la Academia Naţională de Informaţii şi la Institutul Diplomatic Român. În 2012 a terminat doctoratul, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi, în Ştiinţe Umaniste, transmite news.ro. 

În 2008 a fost ales senator, pe listele PSD. A mai avut trei mandate în Camera Deputaţilor, iar în actualul legislativ a intrat în Senat, tot din partea PSD.  În perioada decembrie 2014 - noiembrie 2015 a fost Ministru delegat pentru Relaţiilor cu Românii de peste hotare. 

Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, potrivit declarației de avere

Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Senatului, Angel Tîlvăr nu deţine nici terenuri şi nici casă, însă are două autoturisme, un Hyundai Santa Fe din 2015 şi un Ford Fusion, din 2007, precum şi o şalupă Laguna, din 2009. Are deschise mai multe conturi în lei şi valută, în care deţine sume precum 69.010, 23 lei, 1821.44 lei, 35.379,98 euro, precum şi mai multe carduri, împreună cu soţia. Acesta a avut un venit, pe ultimul an fiscal, ca senator, de 141.636 lei, în timp ce soţia sa, care lucrează ca inspector la Consiliul Concurenţei, a câştigat 72.845 lei, precum şi 7462 lei, ca profesor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Ciucă și Ciolacu au "uitat" să-l ia și pe noul ministru al Apărării la fabrica de blindate. Cum explică premierul absența lui Tîlvar