Antena Meniu Search
x

5.000 de oameni la Congresul PNL, chiar dacă Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Florin Cîţu: "Va fi organizat în condiţii de legalitate şi siguranţă"

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că, sâmbătă, Congresul PNL se va desfăşura atât în condiţii de legalitate, cât şi de siguranţă maximă. Florin Cîţu a avertizat de asemenea că cine încearcă să amâne nu va avea nicio şansă.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 22.09.2021, 18:27

Florin Cîţu dă asigurări că PNL va organiza Congresul în legalitate şi siguranţă
Florin Cîţu dă asigurări că PNL va organiza Congresul în legalitate şi siguranţă

Florin Cîţu a fost întrebat dacă, în contextul creşterii numărului de bolnavi covid şi a ratei de incidenţă peste 3 la mie în Bucureşti, congresul PNL se va desfăşura cu prezenţa a 5.000 de oameni. Premierul a spus că acesta se va desfăşura în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă, iar oricine va încerca să îl amâne nu are nicio şansă.

„Nu este spaţiu mic, sunt 15.000 metri pătraţi, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Dacă vin 5.000 de persoane, vor fi 3 metri pătraţi pentru fiecare persoană, va fi cu certificat verde şi centre de testare acolo, deci va fi în condiţii regulamentare.

Înţeleg că este şi o recomandare pe care au cerut-o de la cei de la CNSU, va fi organizat în condiţii de legalitate şi de siguranţă maximă Congresul PNL. Oricine încearcă să amâne acest congres nu are nicio şansă”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Variante de rezervă pentru Congresul PNL

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se facă în aer liber.

"Noi am discutat şi am pregătit şi variante de rezervă, să facem în aer liber, cu două locaţii posibile, fie Stadionul Arcul de Triumf, fie Romaero, din câte am înţeles. Aceste chestiuni ţin de Comisia de organizare a Congresului care este condusă de domnul Stolojan", a declarat Orban.

Congresul PNL se va desfăşura la Romexpo, cu participarea a 5.000 de persoane. Conform premierului Florin Cîţu, organizatorii au cerut punctul de vedere al CNSU. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a răspuns luni solicitării venite din partea PNL.

Raed Arafat informează PNL că persoanele care urmează să participe la Congres să fie vaccinate, să prezinte un test PCR sau antigen sau să demonstreze că se află în perioada cuprinsă între 15 - 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul.

În cazul în care incidența cumulată la 14 zile, la nivelul municipiului București, va fi mai mare de 3/1.000 și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, accesul la Congres se va face doar prin prezentarea și scanarea Codului QR de pe certificatul digital al UE privind COVID-19, se arată în răspunsul oferit de DSU către PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » 5.000 de oameni la Congresul PNL, chiar dacă Bucureştiul a intrat în scenariul roşu. Florin Cîţu: "Va fi organizat în condiţii de legalitate şi siguranţă"