Antena Meniu Search
x

Co-preşedintele AUR, George Simion: "PNL nu este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD"

Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat că formaţiunea pe care o conduce nu va intra la guvernare cu niciunul din actualele partide parlamentare şi a menţionat că vor mai apărea formaţiuni politice. El a catalogat PNL ca fiind un “frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD-ului”.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 13:31

Co-preşedintele AUR, George Simion
Co-preşedintele AUR, George Simion: "PNL nu este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD" - Hepta

George Simion a declarat duminică că este nevoie de un partid patriotic în Parlamentul României.

“Noi suntem unici pe piaţa publică din România, cred că era binevenită o formaţiune ca a noastră, ştiind că nu mai există un partid patriotic în Parlament de foarte mult timp. Totodată spectrul creştin-democrat conservator nu este acoperit din 2000 de când PNŢCD nu a mai reuşit să intre în Parlament...Anul trecut în timpul pandemiei s-au raportat la apărarea credinţei, de exemplu, pentru că toate formaţiunile au fost de acord cu închiderea bisericilor şi au fost favorabili cu atacuri asupra libertăţii, or un partid autentic de dreapta trebuie să lupte pentru libertate individuală şi pentru ca această libertate să nu fi atacată. Or, în România, avem reflexe dictatoriale provenite din vechiul regim care s-au transferat acuma în toate partidele şi nu cred că PNL este altceva în momentul ăsta, fie o facţiune sau alta, decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD-ului”, a afirmat Simion.

El a precizat că nu a făcut nicio alianţă cu niciun partid, în sensul unui parteneriat politic. Întrebat dacă AUR nu îşi doreşte să ajungă la putere, George Simion a răspuns: “Ba da, şi cu siguranţă AUR va ajunge să conducă România. Sperăm la alegerile din 2024, de exemplu, printr-un scor electoral foarte bun”.

Liderul AUR a mai fost întrebat cu cine ar vrea să ajungă la putere şi cu cine s-ar vedea: “O să mai apară formaţiuni. E necesar pentru sănătatea acestei ţări. (…) Cu niciunii pentru că au guvernat România, de la cei mai proaspeţi care şi-au dat măsura talentului lor de a guverna, cei de la USR. De exemplu, ce a făcut domnul Năsui la Ministerul Economiei e absolut dezastruos. Ce a făcut Vlad Voiculescu, cel puţin în comunicare publică, în comunicarea cu noi, la fel, aş cataloga ca fiind dezastruos. De la USR, cu care nu o să ne găsim niciodată într-o formulă de guvernare, până la partidele clasice ale sistemului cu care la fel nu ne găsim puncte comune pentru a guverna, pentru un proiect de ţară”, a afirmat co-preşedintele AUR într-o emisune TV.

El a mai fost întrebat dacă nu ar intra la guvernare nici măcar cu PSD în 2024, relatează news.ro.

“Nu, nu intrăm cu niciunul din partidele actuale parlamentare, AUR este într-un proces de construcţie, avem un an jumate de când existăm, construim să ridicăm un partid conservator, un partid care să ţină cu românii şi cu siguranţă o să mai găsim parteneri, vedem sunt mai multe fricţiuni interne între actualele partide, poate oameni din rândul lor care împărtăşesc valorile noastre, se mai rup, o să apără cu siguranţă şi formaţiuni noi şi spre binele românilor o să putem face alte majorităţi, să dăm un sens de aer proaspăt”, a explicat George Simion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Co-preşedintele AUR, George Simion: "PNL nu este altceva decât un frăţior mai mic şi de multe ori mai prost al PSD"