Video Cum îşi fac politicienii reclamă pe TikTok în anul alegerilor. Jumătate dintre românii cu acces la internet utilizează aplicaţia
La vremuri noi, arme noi. Politicienii care au succes pe TikTok au trezit îngrijorarea concurenţei, astfel că unii au cerut interzicerea platformei. Lideri din PNL şi PSD susţin că TikTok este folosit de partidele extremiste în scopuri electorale. Alţi politicieni încearcă să recupereze timpul pierdut şi şi-au făcut cont pentru a atrage tinerii.
Politicienii abili au găsit calea prin care mesajele lor să ajungă la electoratul tânăr - reţelele sociale. Unii se simt ca peştele în apă în noul mediu: au milioane de vizualizări şi reacţii. Alţii, încearcă, timid, să ţină pasul cu vremurile. Fără prea mult succes.
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, pe TikTok: Referitor la taxare, vreau să subliniez că PNL, sub conducerea mea, va continua să militeze ca impozitarea progresivă, să nu treacă nimic după 2024.
Ultimele sondaje arată cum diferenţa la urne se poate tranşa pe TikTok
Astfel că mulţi politicieni văd popularitatea colegilor în online ca pe o ameninţare. Mai ales că ultimele sondaje arată cum diferenţa la urne se poate tranşa pe TikTok.
- Coaliţia PSD-PNL vrea restricţii pe TikTok. Platforma, acuzată că e "baza mesajelor extremiste"
- Suma colosală adusă de TikTok chinezilor de la ByteDance. Aplicaţia a devenit o adevărată maşină de făcut...
- Va fi interzis TikTok în SUA? Legea, votată de Camera Reprezentanților: singura condiție prin care aplicația ar...
Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt PSD: Eu nu am TikTok exact din motivul invocat public de toată lumea. Dacă are domnul Biden, o să-mi fac şi eu, evident.
Antuanela Răileanu, reporter Observator: Despre reglementarea TikTok se discută nu doar în România, dar şi în alte state. Recent, Camera Reprezentanţilor din Congresul american a adoptat cu majoritate covârşitoare un proiect de lege care acordă TikTok un termen de 6 luni pentru a ceda acţiunile platformei. În jur de 170 de milioane de utilizatori americani sunt pe această platformă. În caz de neconformare, aplicaţia chineză riscă să fie interzisă în State.
Comisia Europeană a interzis deja TikTok pe telefoanele sale de serviciu
Comisia Europeană a interzis deja TikTok pe telefoanele sale de serviciu pentru a spori securitatea cibernetică. Experţii se tem ca datele să nu ajungă în mâinile chinezilor. Şi politicenii noştri cer reglementări dure.
Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt PNL: Probabil că vom avea o dezbatere aparte, la acest subiect e foarte probabil să contribuie ministerele care au competenţă şi responsabilităţi în domeniu, în elaborarea acestui act normativ.
Jakub Olek, reprezentant TikTok pentru Europa de Est: Trebuie să menţionez că suntem deschişi unui dialog şi să răspundem acestor îngrijorări şi oricăror întrebări le au despre siguranţa datelor sau acţionariat.
38% din populaţia ţării şi aproape jumătate dintre românii cu acces la Internet stau pe TikTok
TikTok are 7.4 milioane de utilizatori din România. Mai exact, 38% din populaţia ţării şi aproape jumătate dintre românii cu acces la Internet. După vizita reprezentanţilor TikTok, Ministrul Digitalizării a nuanţat poziţia: aplicaţia nu va fi interzisă la noi, doar conţinutul ilegal va fi eliminat în maximum 60 de minute.
Jakub Olek, reprezentant TikTok pentru Europa de Est: Orice formă de dezinformare periculoasă sau orice tip de comportament care încalcă regulile nu este acceptat pe platformă şi va fi îndepărtat.
Mai multe state nu mai permit utilizarea platformei pe dispozitivele guvernamentale, printre care Marea Britanie şi Estonia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰