Antena Meniu Search
x

Cum s-au încurcat autoritățile în raportarea morților după incendiul de la Constanța. Explicațiile ministrului Bode

Ministrul Afacerilor Interne a confirmat oficial că în urma tragediei de la Constanța au murit șapte pacienți de la ATI: cinci în spital și doi după ce au fost transferați.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 14:30

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne - Hepta

Șeful MAI, Lucian Bode, a anunțat vineri că șapte persoane au murit vineri în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. El a afirmat că Departamentul pentru Situații de Urgență a comunicat eronat cifra inițială de nouă decese.

"Șapte oameni au murit în urma incendiului de la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. (...) În spital erau 10 pacienţi la ATI. În acest moment investigatorii verifică dacă spitalul avea sau nu avea obligaţia să deţină aviz de securitate la incendiu. (...) Ancheta a fost preluată de Parchetul Tribunalului Constanţa.

Vorbim despre 7 persoane, 7 oameni care şi-au pierdut viaţa, din nefericire, acolo, în această tragedie. Cinci în spital şi doi după ce au fost transferaţi la celelalte spitale. Iniţial cei care au comunicat au greşit spunând că 7 sunt în spital şi doi după ce au fost relocaţi”. 

Prioritatea 0 a noastră a fost să ne asigurăm că toți pacienții evacuați sunt în siguranță. În acest moment au fost transferați la trei spitale din județ. (...) Nu este normal ca în 2021 să moară oameni în spital în urma unui incendiu​".  

Pe acelaşi subiect

Bâlbâielile autorităților privind bilanțul deceselor în Constanța

Viorel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, susține că în urma incendiului de la spitalul constănțean au murit șapte persoane și nu nouă, așa cum au anunțat autoritățile anterior. "Probabil este o eroare de comunicare. Cu certitudine sunt șapte decedați", consideră procurorul.

Unele victime au murit din cauza fumului inhalat, altele din cauza flăcărilor, a explicat procurorul. Viorel Teliceanu a mai spus că probabil este vorba despre o eroare de comunicare.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte morți

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Sunt cel puţin şapte victime până acum, dar bilanţul poate creşte. A fost activat Planul Roşu de intervenţie, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale.

Echipaje ISU din mai multe judeţe au fost trimise în ajutor, iar la Ministerul Afacerilor Interne este celulă de criză. Şeful DSU, Read Arafat a plecat şi el spre Constanţa. Între timp, la Parchetul Tribunalului Constanţa a fost deschis şi un dosar penal pentru ucidere din culpă. În această dimineaţă, în spital se aflau 113 pacienţi, dintre care 10 internaţi la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Cum s-au încurcat autoritățile în raportarea morților după incendiul de la Constanța. Explicațiile ministrului Bode